БСП: Правителството ще харчи по 1 700 млрд. лева на месец – къде?

Views 11075
0 0

В Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България – доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията.

От БСП пресмятат, че от излишък в държавния бюджет само за един месец правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит.

И излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите.“

Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България“ от Комисията по бюджет и финанси.

Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието.

Правителството на Борисов е претърпяло пълен провал в бюджетно отношение, а бюджетът 2021 ще ипотекира бъдещето на поколения българи, вкарвайки страната ни в дългова спирала с увеличението на дефицита и дълга.

БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021 г.

Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората, трябва да се поемат от държавата.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

До седмица над 400 000 заети в заведенията остават без работа

Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да бъде преведена директно на тях, а не да минава през фирмите. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, цитиран от БГНЕС. Днес представители на бранша се събраха в един от столичните клубове, за да обсъдят какво ще

Read More »