https://www.gerb.bg/bg

Британският финансов министър обеща намаляване на данъци

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Британският министър на финансите Риши Сунак обеща намаляване на данъка върху доходите, тъй като растящите цени на енергията, храните и горивата заплашват с трудни времена много семейства, съобщава БиБиСи. 

В своето пролетно изявление той каза, че възстановяването на Обединеното кралство след пандемията е отклонено от курса от войната в Украйна.

Официалните прогнози казват, че стандартът на живот ще понесе най-големия удар от 50-те години на миналия век.

Сунак се противопостави на призивите за премахване на увеличението на националното осигуряване през април. Повишението с 1,25 пенса е предназначено за набиране на пари за NHS и социалните грижи. Вместо това канцлерът повиши прага, при който работниците започват да плащат национална осигуровка от £9,600 на £12,570.

Това би представлявало намаляване на личните данъци от 6 милиарда британски лири за 30 милиона души в Обединеното кралство, намаляване на данъците за служителите на стойност над 330 британски лири годишно“, каза канцлерът. Икономиката ще бъде в по-добро състояние до следващите избори през 2024 г., което ще му позволи да намали данъците.

Под натиск да предприеме действия сега, за да облекчи кризата с разходите за живот, той отряза 5 пенса от данъка върху литър бензин или дизел с незабавен ефект.

Други мерки в неговия мини-бюджет включват: ДДС за слънчеви панели, термопомпи, изолация на покриви и други мерки за пестене на енергия ще бъде намален от 5% на нула за 5 години.

Надбавката за заетост ще се увеличи от £4,000 на £5,000, което позволява на малкия бизнес да намали своите плащания по националното осигуряване.

Зелените технологии ще бъдат освободени от бизнес тарифи от април, спестявайки на фирмите £35 милиона през 2022-23 г.

Съветите получават още £500 милиона за Фонда за подпомагане на домакинствата от април, предназначен да помогне на уязвимите домакинства с нарастващите разходи за живот.

Сунак каза, че Службата за бюджетна отговорност (OBR) е предупредила за „необичайно висока несигурност“ в своите икономически прогнози, тъй като е „твърде рано да се знае пълното въздействие на войната в Украйна върху икономиката на Обединеното кралство“.

OBR заяви, че инфлацията е определена да достигне пик от 8,7% в края на тази година и това – в съчетание с нарастващите данъци – ще „тежи силно върху стандарта на живот през следващите 12 месеца“.

Разполагаемият доход – парите, които хората остават след закупуването на стоки от първа необходимост – ще понесат най-големия удар за една година, откакто записите започват през 1956 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева освободи директора на "Здравната...

Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик обвинен в корупция

Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от...

Правителството изплати 5000 евро на млада футболистка, лишена от право да се състезава

Българското правителство одобри едностранна декларация за изплащане на обезщетение от...

Изгоряха четири камиона на пристанището в Солун

Пожар е унищожил четири камиона на пристанището в град...

Ресторантьорите се оплакаха от терор от „Спаси София“

Задръстванията по бул. "Патриарх Евтимий" стигат до Попа надолу...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg