Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Борисов ще говори с всички след изборите, не изключи експертен кабинет

Снимка; архив БГНЕС

ГЕРБ ще говори със всички парламентарно представени партии след предсрочните избори на 2 октомври, като не изключва варианти правителство на малцинството или експертен надпартиен кабинет.

Това се разбра от думите на лидера на бившата управляваща партия Бойко Борисов. Той взе „непредвидено“ участие в пресконференция, на която негови съпартийци представиха предложения за решаване на кризата, които ще бъдат записани в управленската програма на ГЕРБ, която ще бъде представена официално следващата седмица.

Основният ни спор е с партията на посредниците. Спокойно можем да я наричаме така, тя върна посредниците в газа, в тока, в нефта. И това са фактите. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците„, измисли ново име на „Продължаваме промяната“ Борисов.

По време на нашето управление бяхме сполетени от 3 световни кризи – финансовата криза, миграционната и ковид кризата. И в трите се справихме най-добре в цяла Европа и бяхме давани за пример. Дори за миграционната криза вчера ръководителят на „Европол“ даде за пример операция от 2020 година, когато с колегите от Великобритания участвахме. От нулева миграция, сочени за пример, в момента всеки ден по 20, по 30, по 40 нелегални мигранти. Същата криза, перфектна буря, виждаме в 3-годишната финансова прогноза на Министерството на финансите. До едно всичко, което сме го говорили, го има тук„, добави той, като изтъкна, че ГЕРБ години наред не позволили повишаване на инфлацията.

Една велоалея нямат построена, не магистрала или тунел. Ако бяхме ние „Хемус“ вече щеше да бъде почти завършена. „Струма“. „Велико Търново – Русе“, тяхната гордост, че са го прекратили, защото Еконта щеше да прави летище в Русе. Е я идете да кацнете там… Пълен провал.“

Борисов подчерта – на страната е нужно правителство, което да я преведе през зимата и което да се обедини около основни приоритети. Обърна се и към президента Радев и служебния кабинет да проведат честни избори без „флашките, софтуера и машините, които ги охраняваше Бойко Рашков“.

Не знам друга партия да има програма. Програма някъде видяхте ли? Това ни е по всяка тема – съдебна реформа, мерки за бизнеса, спорт, култура, земеделие, всичко сме го направили в програма. Ще отидем и ще го сложим в парламента и ще кажем – заповядайте, върху тези неща ако искате да работим месец, два три. Всичко, което гарантира решаването на кризи.“

По традиция бившият премиер съзря и пристрастност в работата на медиите в полза на ПП поради факта, че трите национални телевизии се събрали пред дома на Кирил Петков, за да може той да отговори на критиките от ГЕРБ от вчерашния ден. „Дори адреса, който са ви дали, е на дома му. Пишман 18 (игра на думи с ул. „Шишман“ 18, където е дома на Петков). Знам, че не ви е приятно, И на мен не ми е приятно. Защото така свобода на медиите не се постига.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия видя страх от конкуренция зад енергийните санкции на САЩ

Съединените щати престанаха да крият истинското намерение за въвеждане...

17 сгради в София отново стават културни ценности?

Столичният кмет иска да бъде възстановен статутът на недвижими...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

Бившият началник на кабинета на Владислав Горанов пое Финансовата инспекция

Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор...

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img