Борисов: По-добър премиер от мен няма – можещ, знаещ, измъкващ от кризата

ГЕРБ с два варианта за кандидат-премиер

Views 174282
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Има два варианта за правителство: или с мен като премиер, или с друг, но при подписването на споразумение. Ако искаме да излезем от кризата, вариантът за премиер съм аз. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ.

Можещ, знаещ, измъкващ от кризата – това съм аз – или друг премиер, който да може да подпише този документ с тях и да изкараме зимата. Всичко друго е див популизъм. Ако искаме мощно да излезем от кризата, вариантът съм аз, колкото и нескромно да звучи„, аргументира се Борисов за себе си.

И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение и това съм аз„, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Изходът е незабавно да се състави правителство, за кратък срок. Ясно е, че всички лидери са възпалени, с изключение на нас – като видя как изглежда България в очите на другите, ми става тъжно. Можем да направим правителство само на малцинство, или ако намерим мнозинство, трябва да е за много кратко време. Две години на гладно куче хляб не може да подадат – държавата стене, само ние не сме си дали план. И тези се наричат „професионалисти“, умни и красиви. Не обиждам, а говоря с факти„, коментира Борисов.

Той посочи още, че пред ГЕРБ има два варианта – премиер си имаме – по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Борисов добави, че правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност в момента. По-скоро още не е узрял политическия елит за такъв вид правителство. Вторият вариант пред нас е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине и да има разговор и да обясни на тези колеги, че катастрофата, в която вече сме се ударили, но дали ще продължим да се търкаляме, ще донесе непоправими последици, акцентира Борисов.

Колегите ще си заминат в еврозоната, в Шенген, нас ще ни откъснат като котва и ще ни оставят като буфер срещу бежанците. Това преди години беше първата идея, срещу която така съм тропал по масата, че не можете да си представите. Кой от вариантите ще приложат, зависи от това дали намерят съгласие с другите партии по приоритетни политики, включително и с „Продължаваме промяната„, стана ясно от думите му.

Борисов посочи, че това са вариантите – ако не се инатят, да се подпише един документ с 10, 15, 20 точки – имаме 10, 15, 20 дни, тук президентът Румен Радев проявява разбиране. Какво пречи да се направи това? И на базата на това, без значение с чий мандат е, с удоволствие оставаме в техния мандат или третия, няма значение. Без инат може да се направи правителство – с кратък мандат, разписани функции, те да са министри. Защото тогава Народното събрание ще контролира, защото ако министърът си позволи да направи нещо извън този документ, морален, защото той друга стойност няма да има, парламентът ще го свали този министър. Това сме го правили и с „Реформаторския блок“, и с „Патриотичния фронт“, и с АБВ, обясни Борисов.

Борисов изтъкна, че на България е необходимо съставянето на правителство по най-бързия начин, като това ще допринесе и за присъединяването ни към Шенген.

Две години безвремие, експерименти, тотален удар върху професионализма в МВР, само политически назначения и чистки, довеждат до този резултат. И аз, понеже разбрах от колеги, че някои партии щели да внасят декларация в Народното събрание да прилагаме контрамерки срещу Нидерландия, ГЕРБ няма да подкрепи това. Защото трябва по най-бързия начин, за да не завличаме и Румъния, да направим правителство, за 20-30 дни – и да гарантираме сигурността на границата и да вървим в пакет с трите държави„, каза той.

Той заяви, че антикорупционно правителство с физиономиите на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил и Асен е несъвместимо. По думите му двамата нарушили основните принципи на правовата държава. „И ние можем да наречем нашето правителство антикорупционно, но няма да мине, защото няма да можем да водим диалог и ще взривим и малкото, което е останало в България„, каза още Борисов.

По отношение на увеличаващата се нелегална миграция, Бойко Борисов оцени границата с Турция като разграден двор. Преди две години 0 мигранти, а сега работата не е наред. Кои са виновните, запита Борисов.

Той се пошегува и с Илън Мъск за Белоградчишките скали. Според него, ако Мъск дойде, мога да направят и площадка за хеликоптер, за да кацне на самите скали, но иначе пътят дотам бил много лош.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Премиерът свиква среща за Шенген

Премиерът Гълъб Донев свиква среща за Шенген. Утре, 5 декември министър-председателят ще се срещне на „Дондуков“ 1 с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с министъра на външните работи Николай Милков и с министъра на правосъдието Крум Зарков. От пресцентъра на Министерския съвет съобщават, че на срещата ще […]