Борисов: 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят (СНИМКИ)

Според него мерките у нас са либерални

Views 25491
0 0

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски. Заедно с него бяха социалният министър Деница Сачева и здравният министър проф. Костадин Ангелов. В тази връзка здравният министър заяви, че от 4 февруари вероятно ще разреши три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души, обяви Ангелов. 

Министър Ангелов докладва на министър-председателя, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.

След това Борисов продължи обиколката си в региона в индустриалната зона на Раковски. Там се помещават 200 компании с над 5 млрд. лева оборот и 35 хиляди работни места.

Премиерът коментира и мерките в страната ни и ги определи като либерални.

Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. „27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете, каза той. 

Борисов коментира и ваксинационния процес в България.

Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки.

Виждате какво става в света – бой за ваксини, посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза от ваксината.

Изображение 514231
Изображение 514230

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев: Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота, заяви пред медиите президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори, съобщи БНТ. Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората. Държавният глава каза още, ще […]