Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Боб Удуърд с нова книга за Тръмп и „любовните писма“ с Ким Чен-ун

Първо беше страх, а сега гняв.

След публикуването на книгата си „Страх“ през 2018 г., легендарният разследващ журналист Боб Удуърд излиза с нова книга за президента Доналд Тръмп, озаглавена „Гняв“. В нея се разкриват зашеметяващи подробности за поведението и решенията на американския лидер, съобщиха източници пред Си Ен Ен, запознати със съдържанието на книгата.

Удуърд, два пъти носител на престижната награда „Пулицър“, е известен със задкулисните си репортажи и безпрецедентен достъп, но втората му книга за Тръмп обещава да вкара читателите в Овалния кабинет по уникален начин. Според множество източници книгата съдържа експлозивна информация за мисленето и действията на Тръмп в сферата на националната сигурност, пандемията от коронавирус, икономическия срив и протестите на движението „Животът на чернокожите е от значение“.

Книгата ще бъде издадена от Simon & Schuster на 15 септември. Същата издателска къща публикува по-рано тази година книги на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън и племенницата на Тръмп, Мери Тръмп.

От компанията обявиха, че „Гняв“ е най-важната книга, която Simon & Schuster ще публикува тази година и че всеки гласоподавател трябва да я прочете преди 3 ноември, когато ще се проведат изборите.

През януари Тръмп разкри, че е разговарял с Удуърд за предстоящата книга. Реномираният журналист многократно предлага на американския лидер възможността да го интервюира за книгата, но Тръмп заявява, че никога не са отправяни подобни молби към него.

Според множество източници журналистът е провел повече от дузина интервюта с президента за „Гняв“ в Белия дом, Мар а Лаго и по телефона. Той е записал интервютата с разрешение.

Си Ен Ен научи, че в продължение на стотици часове Удуърд е интервюирал първоизточници. Също така се е сдобил с бележки, имейли, дневници, календари и конфиденциални документи, включително и 25 лични писма между Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун. „Гардиън“ пише, че писмата не са били публикувани до момента.

През 2019 г. представители на Белия дом нарекоха пред „Вашингтон пост“ кореспонденцията между Тръмп и Ким „любовни писма“. Източници, запознати с книгата на американския журналист, коментират, че писмата са „изключителни“. Според Simon & Schuster в едно от писмата Ким описва отношенията между двамата лидери като „фантастичен филм“.

Книгата също разкрива мнения на Тръмп за бивши президенти и дали смята, че ще бъде преизбран през ноември.

Боб Удуърд е отразявал управленията на деветима президенти, двукратен носител е на „Пулицър“ (за отразяването на аферата „Уотъргейт“ и терористичните атаки от 11 септември 2001 г.).

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Замърсяване на река Княжеска в София беше установено при проверка по сигнали

Установено е замърсяване на река Княжевска (Владайска - б.р.) в едноименния...

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един работещ

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img