Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Близо 34 кг марихуана са открити при ударната спецакция във Варненско

Снимка; iStock by Getty Images

Близо 34 кг марихуана и над 400 конопени растения са открити при ударната спецакция срещу наркоразпространението в област Варна. В тази връзка за 72 часа са арестувани трима мъже.

В хода на операцията са извършени претърсване и изземване на множество адреси. В къща за гости, разположена в село Юнец, е установено помещение, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени са и иззети 195 броя растения в различен стадий на растеж, както и тревиста маса от близо 5.4 кг. Иззети са също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и други предмети, използвани при отглеждането.

При претърсване на къща в местност „Прибой“ е разкрита още една оранжерия за отглеждане на канабис. От нея са иззети 45 растения от рода на конопа и оборудване, както и над 22 кг тревиста маса.

В хода на операцията са извършени процесуални действия и в къща в град Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени са и иззети 6.2 кг тревиста маса.

В тази връзка 33-годишният Р.Й., 46-годишният А.А. и 56-годишният И.И. са обвинени за престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК на 23 март. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява те да бъдат задържани под стража, като предстои днес да бъдат внесени исканията за това.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Иван Сотиров: Партиите в България деградираха до олигархични корпоративни структури

Коалицията "Синя България“ се регистрира за участие предсрочните парламентарни...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бунтовниците в Мианмар се изтеглят от ключов град на тайландската граница

Бунтовниците в Мианмар се изтеглиха от ключов град по...

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един работещ

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един...

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София. Тя е...

Зеленски очерта 4 приоритета за Украйна на фронта

ПВО, артилерия, американската военна помощ и ATACMS

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img