Биков избухна: Рашков е свързан с най-мръсните интереси на прехода!

Сегашната ситуация се харесва доста на определени партии най-вече на президента Радев, който може да управлява без да отговаря пред когото и да е било, каза той пред медията

Прочитания 2943
0 0

С идващите избори на 11 юли се повдигат много въпроси около служебния кабинет и политическите партии. Агенция „Блиц“ се свърза с Тома Биков от ГЕРБ, за да разбере какви са приоритетите на политическата партия, възможностите за кабинет и каква оценка поставят на служебното правителство за работата им в последните месеци. 

– Г-н Биков, социологическите поручвания прогнозират много малка разлика между ГЕРБ и ИТН на изборите. Ако спечелите отново, какви са вариантите Ви за съставяне на кабинет? 
– Първо трябва да се видят крайните резултати. В момента всичко е хипотези. Това, което смятаме е че след тези избори не трябва да има служебно правителство и да се прекрати безконтрола на служебния кабинет. Надявам се, че партиите няма да постъпят така безотговорно и ще проявят повече смелост и отговорност, за да има управляващо правителство.

Ние и предният път, и сега имаме готовност, програма и остатъчно обществено доверие. Каквото и да се случва, важното е да има управление. Сегашната ситуация се харесва доста на определени партии най вече на президента Радев, който може да управлява без да отговаря пред когото и да е било.

– Какви ще бъдат приоритетите на ГЕРБ в следващото правителство? 
– Със сигурност неща, за които в момента няма как да се проведе нормален разговор заради замърсената среда от служебния кабинет, който участва в предизборна кампания.

Трябва да се заемем със здравеопазването, коронакриизата, която не е приключила, икономическите последствия от нея, социалните последствия, мигрантската криза, която сме позабравили.

Има много проблеми, но не на последно място е казусът със Северна Македония, където имахме консенсусна позиция, а сега трябва я препотвърдим.

В тази кампания се занимаваме с какви ли не глупости, които няма да имат никакво значение след 1 месец. 

– Основната цел на служебния кабинет е да организира честни и прозрачни избори. Ще имаме ли такива на 11 юли? Какви са предизвикателствата, които стоят пред служебното правителство в тази насока?
– Аз се надявам да имаме, но виждам, че енергията на служебния кабинет е да участва в кампанията, а не да отговаря за изборите. В момента единственият дебат е със служебното правителство, което всеки ден ни атакува и трябва да се обясняваме на хора, които не са се явявали и няма да се явят на избори.

Те провеждат кампанията на „Да, България“ БСП и Мая Манолова. Всеки гражданин може да види до колко тясна е тази преценка. Въпреки всичко, ще се явим на изборите и ще ги спечелим. Дано Румен Радев разбере, че има хора, които ще гласуват за ГЕРБ и ще ни подкрепят. 

– Как ще коментирате чистките, които се правят от служебния министър Бойко Рашков? Има ли конкретна цел, която се крие зад тях? 
– Рашков лично за мен винаги е бил дълбоко компрометиран човек, свързан с най-мръсните интереси на прехода и това, което прави изобщо не ме учудва. Прави това, което винаги е правил. С разлика, че е на преклонна възрасти от време на време дава фира.

Няма никакво значение какви назначения и уволнения прави, но служебният кабинет се държи така все едно има доверието на бългрите и прави реформи с дълъг характер, които не са им работа.

– Как ще оцените работата на служебния кабинет?
– Изключително зле е това правителство. Правителство, което рискува да компрометира изборния процес и да вкара страната в дълбока фаза на разделение, да настрои обществото едни срещу други и това разделение да се превърне в хронична криза.

Имат потенциал в глупостта си да вкарат страната в конституционална криза.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
8
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
5
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Биков избухна: Рашков е свързан с най-мръсните интереси на прехода!

  1. Повече службни правителства не трябва да има. При следващо правителство ако се сътави закона трябва да се промени !!!!!!!!!!!!!!!!!Не може тази игра да продължава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев: Да не допуснем лобиране, медиен и политически натиск от РС Македония

„Няма да позволим да ни бъдат извивани ръцете с лобиране, с медиен и политически натиск. Няма как да кажем „да“, преди да сме видели устойчиви механизми за изкореняване на изопачения разказ и преднамереното отношение към България, преди да сме убедени, че нашата съседка няма да гради своята идентичност върху кражбата […]