Реклама

https://www.gerb.bg/bg

BBC получи пълния текст на сделката за Брекзит

BBC получи пълния текст на сключеното между Великобритания и ЕС историческо търговско споразумение.

Документът съдържа общо 1246 страници, който включва около 800 страници приложения и бележки под линия.

Резюме на сделката от 34 страници вече бе публикувано на уебсайта на правителството на Обединеното кралство, но не и пълният текст.

Лейбъристите заявиха, че ще го подкрепят като единствената алтернатива на „развод“ с ЕС без сделка, въпреки че не са напълно доволни от крайния резултат.

Европейският парламент трябва да ратифицира сделката, но е малко вероятно да го направи до новата година, което означава, че прилагането му официално ще бъде временно дотогава.

За първи път от 1973 г. Великобритания ще бъде независима крайбрежна страна с пълен контрол над водите си. Това заяви премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Той отбеляза, че търговското споразумение е постигнато 4 г. и половина след референдума за Брекзит. Джонсън поясни, че е бил против удължаването на преходния период, тъй като не е искал несигурността да продължи. Ние постигнахме най-голямото търговско споразумение, всеобхватно споразумение за свободна търговия с ЕС като това между Канада и Общността, подчерта той. Джонсън увери, че споразумението ще защити пазара на труда, ще позволи да се продават британски стоки без мита и квоти на единния пазар, ще се позволи на компаниите да правят бизнес в Европа. Върнахме си контрола над нашите закони и съдбата ни, изтъкна той и добави, че от 1 януари „ние напускаме митническия съюз и единния пазар“.

Британските закони ще бъдат създавани само от британския парламент, тълкувани от британски съдии в британски съдилища и юрисдикцията на Съда на ЕС ще бъде прекратена, продължи премиерът.

Според него това е добро споразумение за цяла Европа. Той се надява британският парламент да прегледа и гласува споразумението до 31 декември.

Въпреки че напускаме ЕС, тази страна ще остане културно, емоционално, исторически, стратегически обвързана с Европа, не само с 4-те милиона граждани на ЕС, които са се устроили на Острова през последните четири години и които допринасят за нашата страна, поясни Джонсън.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ и Южна Корея обсъждат разходите за съвместна отбрана

Представители на САЩ и Южна Корея ще се срещнат в...

Google oтбелязa с doodle Деня на Земята – 22 април

Екологични движения в защита на земята

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Иран отрича скоро да получи руски изтребители Су-35

Техеран опровергава информация за предстояща доставка

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски (ВИДЕО)

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img