https://www.gerb.bg/bg

България си търси осем търговски представители за седем страни по света

Снимка; Getty Images

Министерството на икономиката и индустрията обяви конкурс за търговски представители на България в седем държави.

Търсят се служители за Службите по търговско-икономически въпроси на страната в Отава, Канада; Бразилия, Бразилия; Аржентина, Буенос Айрес; Джакарта, Индонезия; Абуджа, Нигерия; Претория, Южна Африка; Вашингтон и Чикаго, САЩ.

Министър Никола Стоянов заяви, че при встъпването му в длъжност България е нямала търговски аташета в 1/3 от ключовите държави, с които имаме развити икономически връзки.

Много от тях бяха безпринципно отзовани или уволнени, подчерта той.

По негови думи политиката на повереното му ведомство в последните месеци е насочена към рестартиране на дейността на неработещите търговски представителства по света и към промяна на начина на работа на СТИВ.

„Създадохме модел за оценяване на работата на търговските аташета, какъвто до момента не е имало. По този начин ще стимулираме всички търговски представители да бъдат по-активни и ориентирани към постигане на конкретни резултати“, изтъкна Стоянов.

Всички процедури за търговски аташета, обявени от МИИ, се провеждат максимално прозрачно, като целта е в тях да се включат повече участници и да се гарантира конкурентен подбор.

Съгласно изискванията на обявения конкурс за осем търговски представители, кандидатите трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ и да владеят отлично официалния език или общоприетия език на страната, за която се кандидатства.

Кандидатът трябва да има добри познания за икономическото развитие, външноикономическите и търговски отношения, както и за двустранните отношения на България с конкретната страна, за която се кандидатства. Необходимо е и познаване на нормативната уредба на България, свързана с дейността на СТИВ, както и инвестиционната, търговска и митническа политики на нашата страна.

Документи могат да се подават до 21 април 2023 г., а кандидатите, които бъдат допуснати до следващия етап от процедурата, ще трябва да представят писмена концепция, съдържаща анализ на двустранните външноикономически и търговски отношения с държавата и потенциалните възможности за инвестиции и търговия. Конкурсът включва още събеседване на кандидата с членовете на Комисията по подбор и проверка на чуждоезиковата подготовка от външен експерт пред Комисията.

Подробна информация за конкурса е налична на следния адрес: https://www.mi.government.bg/career/ministerstvo-na-ikonomikata-i-industriyata-obyavyava-proczedura-za-podbor-za-nabirane-na-kandidati-za-sluzhbite-po-targovsko-ikonomicheskite-vaprosi-kam-zadgranichni-predstavitelstva-na-r-balgariya/

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разследват гранични полицаи на ГКПП „Кулата“ за корупция (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=p8zLPFHGD1w Кратка информация за разпространен в социалните медии видеоклип с...

ООН даде зелен сигнал за Палестина

САЩ искат гаранции за сигурността на Израел

„Мис Силикон“ Анна-Мария Чернева: Не мечтая за дете. Готова съм за още силикон в гърдите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=rwdM2LK7vQs&pp=ygUIbmV3czI0LTc%3D Тя е водеща, тя е и танцьор и носител...

Израелски удар уби командир на „Хизбула“ в Ливан

"Хизбула" обяви, че един от нейните командири е бил...

Откриха нарушения при лечението на 104-годишна жена във видинската болница

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) откри нарушения при лечението на...

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg