https://www.gerb.bg/bg

Австралия вече не признава Йерусалим за столица на Израел

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Австралия отмени признаването от предишно правителство на Западен Йерусалим за столица на Израел. Това обяви във вторник външният министър Пени Уонг, цитирана от „Индипендънт“.

Правителството на лявоцентристката Лейбъристка партия се съгласи отново да признае Тел Авив за столица и потвърди, че статутът на Йерусалим трябва да бъде решен в мирни преговори между Израел и палестинците.

Австралия остана ангажирана с двустранно решение на конфликта между израелци и палестинци и „няма да подкрепим подход, който подкопава тази перспектива„, каза Уонг.

Бившият консервативен премиер Скот Морисън официално призна Западен Йерусалим за столица на Израел през декември 2018 г., въпреки че австралийското посолство остана в Тел Авив.

Припомняме, че помяната последва тогавашното решение на президента на САЩ Доналд Тръмп да премести посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим. Президентът Джо Байдън запази посолството в Йерусалим, докато САЩ се оттеглят от някога интензивното си посредничество между израелците и палестинците, които не са провеждали съществени мирни преговори повече от десетилетие.

Уонг описа хода на Морисън като некоректен в международен план и като „циничен“ опит да се спечелят частични избори в Сидни с голямо еврейско население.

Либералната партия на Морисън издигна еврейския кандидат Дейв Шарма, който беше победен на частичните избори, но спечели мястото на следващите общи избори.

Правителството на Морисън не беше избрано през май след девет години на власт.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

Италианската полиция разкри измамна схема с данъчни кредити

Италианската полиция разкри измама за милиарди евро за получаване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg