Андрей Райчев: БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат

Views 14563
0 0
Андрей Райчев, снимка: БНР

БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет. 

Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация.

По думите му на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като „единствената партия, с която партнира“.

По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа.

Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство – в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати.

Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна.

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Спипаха 13 души в бивше заведение във Варна

13 лица без предпазни маски са установени в помещение в района на Червения площад във Варна, съобщават от ОДМВР-Варна.  Съставени са им актове по закона за здравето. При полицейска проверка относно спазване на противоепидемичните мерки, в 05:10 ч. на 08.02.2021 г., в помещение в района на Червения площад са установени 13 лица […]