Александър Томов: Мощната корупция започна през 2001 г.

Той се надява хората да тръгнат с амбицията за промяна

Views 15954
0 0

Няма изненада по закона „Магнитски“. Това заяви лидерът на Движение „ЗАЕДНО за промяна“ проф. Александър Томов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му със санкциите по закона „Магнитски“ са поразени и са ударени всички партии на статуквото – и БСП, и ДПС, и ГЕРБ и ВМРО. Има тежки корупционни скандали, които са замазани и прикрити, посочи Томов, според когото мощната корупция у нас започнала през 2001 г.

Всичко, което се говори, се знае, но се замазва, изтъкна той.

Според Томов това, което следва, е доклад на Европейската комисия, който ще бъде тежък и неприятен. Ние сме застрашени от това да ни отложат отново за Шенген, предупреди той.

И Нинова, и Борисов, и Доган замазват положението. Няма страшно, господа, кажете какво е било„, призова Александър Томов.

Той посочи, че големият проблем не е в олигарсите, а в политиците, които позволяват една такава система на корупцията да съществува. Срастването на властта с крупните олигарси е проблемът, уточни Томов, като избори фалита на КТБ, „Булгартабак“ и други.

Във връзка с предсрочните парламентарни избори на 11 юли, Томов се надява хората да тръгнат с амбицията за промяна. Машинният вот ще помогне, защото контролът върху гласовете вече няма да бъде такъв, посочи той. Има събуждане, има пробуждане, има промяна. Служебният кабинет стои генерално стабилно, стои добре, но въпросът е да се получи нормално политическо правителство, като народът подкрепи тази промяна окончателно, настоя Томов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Всеки шеф на държавна болница мечтаел да е шеф на частна

Според Атанас Мангъров