Акции на полицията и в Благоевградско

Views 2138
0 0
Снимка: БГНЕС

Акция срещу търговията с гласове се провежда в района на Благоевград, съобщи научи Информационна агенция News24sofia.eu.

Според БГНЕС акцията е част от провеждащата се национална специализирана полицейска операция по линия на противодействие на битовата и конвенционалната престъпност в малките населени места, както и срещу закононарушения и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление с оглед на предстоящия отоплителен сезон. В операцията освен служители на МВР участват и представители на НАП, БАБХ и РДГ-Благоевград.

БНР информира, че специализирана акция срещу конвенционалната и битова престъпност е започнала тази сутрин и в Разлог. В мащабната операция участват 45 служители на полицията и жандармерията, както и 20 представители на НАП, БАБХ и Регионална дирекция по горите.

Операцията е насочена срещу икономическата и битова престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите.

Проверките са започнали преди обед в Разлог и ще продължат в целия район.

Към момента има един задържан, след като в магазина му са открити акцизни стоки без бандерол, каза на брифинг директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, цитиран от БНР. „Към момента се проверяват 24 обекта, в това число дървопреработвателни, дърводобивни фирми, както и магазини, защото в магазините е възможно да има т. нар. тефтери с вересии, което предразполага от своя страна и проверка, по-задълбочена, по отношение на купуването на гласове. Продължава извършването на проверки, колеги от „Икономическа полиция“ проверяват вече добити дърва, пред гражданите провеждат беседи с тях дали някой не им е оказвал влияние за това за кого да гласуват. Това е известна от миналото схема глас срещу дърва„, посочи той.

Специализираната операция е разпоредена от главния секретар на МВР и ще продължи през цялата седмица.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Руски опозиционери зоват за протести срещу обявената частична мобилизация

Руската опозиция призова в сряда за протести срещу президента Владимир Путин, след като той нареди мобилизирането на 300 000 резервисти за това, което врагът на Кремъл Алексей Навални нарече престъпна война, съобщава „Ройтерс“. Рано тази сутрин Путин нареди първата мобилизация на Русия след Втората световна война и подкрепи плана за […]