Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Илияна Йотова няма проблеми с БСП

Снимка: архив БГНЕС

Не смятам, че имаме проблем с БСП – нито аз, нито президентът. БСП нямат проблем с нас, но част от ръководството на социалистите смята, че неуспехите им се дължат на президента и президентската институция. Нека сега проверят успеха си на изборите. Затова призова вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Тя е учудена, че точно Румен Гечев може да се подвежда на опорки и подсказвания. На чисто експертен принцип са подбрани социалистите в служебния кабинет. Един служебен кабинет е кабинет, който не се бори за власт – това са политици и експерти, които не се борят да стават депутати или министри, а да преведат страната през брод и през тежката криза, обясни Йотова.

Според нея трябва да е гордост и чест за всяка една партия, която има представители в служебния кабинет, включително и за БСП. Няма никъде изискване да се консултира президента, с която и да е политическа партия за служебното правителство, добави вицепрезидентът. В момента, в който станали известни номинациите за служебни министри, Йотова получила обаждания от социалисти в страна, които им пожелали успех. Над 93% от избирателите на БСП ни подкрепиха за втория мандат, няма промяна в отношенията, смята Йотова.

Тя увери, че служебното правителство няма за цел да прави реваншизъм.

Йотова е смятала, че четворната коалиция ще се задържи в управлението заради категорично подписаните условия, реформите и приоритетите пред предишната власт. Идването на ПП на власт било с много сериозни очаквания сред хората. След 12 години управление на ГЕРБ мнозина повярвахме, че е възможна промяната, но разочарованието било голямо, посочи тя. За 7 месеца темпът на бившите управляващи не се оправдал.

Йотова не знае дали веднага президентът Румен Радев е започнал с критики към бившия премиер Кирил Петков. Служебният кабинет трябва да върне сигурността и стабилността в страната, както и да работи в интерес на гражданите, подчерта тя.

Илияна Йотова отбеляза, че е останала една горчивина след управлението на ПП. Сякаш стана война между различни лобита – обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката била на едни пари срещу други пари. Такива неща карали хората да не ходят да гласуват на изборите, а да си останат вкъщи. Никога падналата от власт партия не търси проблемите и грешките в себе си, а в някои друг, изтъкна вицепрезидентът.

Тя вижда доста тийнейджърска позиция в бившите управляващи.

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс – те имаха не само 100 дни, а имаха огромен шанс да спечелят доверието на гражданите, по мнението на Йотова. Президентът имал една „вина“ – че им дал този шанс. Кирил Петков и Асен Василев разочароваха българите, посочи тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

20 души загинаха при взрив във военна база в Камбоджа

Двадесет войници загинаха, а няколко други бяха ранени при...

Зоран Миланович: Добре, че е България, за да не сме на дъното в ЕС

Хърватия е на дъното в Европейския съюз. Под нас...

Русия засилва офанзивата в Източна Украйна

Русия изпрати още войски в Очеретине в Източна Украйна,...

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ са готови да преговарят за общо управление с...

Настимир Ананиев: ЦИК назначи 26 гербера в РИК и един на ПП-ДБ

ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Канарските острови казаха „не“ на масовия туризъм

Хиляди хора излязоха на протест в Тенерифе с искане испанският...

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

Трима германци арестувани за шпионаж в полза на Китай

Предавали са информация за военни технологии

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това...

Колона от тирове се е образувала на Дунав мост при Видин

10-километрова колона от тирове се е образувала на "Дунав...

Шефът на израелското разузнаване подаде оставка заради атаката на 7 октомври

Ръководителят на израелската дирекция за военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка заради провалите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img