Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Илияна Йотова няма проблеми с БСП

Снимка: архив БГНЕС

Не смятам, че имаме проблем с БСП – нито аз, нито президентът. БСП нямат проблем с нас, но част от ръководството на социалистите смята, че неуспехите им се дължат на президента и президентската институция. Нека сега проверят успеха си на изборите. Затова призова вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Тя е учудена, че точно Румен Гечев може да се подвежда на опорки и подсказвания. На чисто експертен принцип са подбрани социалистите в служебния кабинет. Един служебен кабинет е кабинет, който не се бори за власт – това са политици и експерти, които не се борят да стават депутати или министри, а да преведат страната през брод и през тежката криза, обясни Йотова.

Според нея трябва да е гордост и чест за всяка една партия, която има представители в служебния кабинет, включително и за БСП. Няма никъде изискване да се консултира президента, с която и да е политическа партия за служебното правителство, добави вицепрезидентът. В момента, в който станали известни номинациите за служебни министри, Йотова получила обаждания от социалисти в страна, които им пожелали успех. Над 93% от избирателите на БСП ни подкрепиха за втория мандат, няма промяна в отношенията, смята Йотова.

Тя увери, че служебното правителство няма за цел да прави реваншизъм.

Йотова е смятала, че четворната коалиция ще се задържи в управлението заради категорично подписаните условия, реформите и приоритетите пред предишната власт. Идването на ПП на власт било с много сериозни очаквания сред хората. След 12 години управление на ГЕРБ мнозина повярвахме, че е възможна промяната, но разочарованието било голямо, посочи тя. За 7 месеца темпът на бившите управляващи не се оправдал.

Йотова не знае дали веднага президентът Румен Радев е започнал с критики към бившия премиер Кирил Петков. Служебният кабинет трябва да върне сигурността и стабилността в страната, както и да работи в интерес на гражданите, подчерта тя.

Илияна Йотова отбеляза, че е останала една горчивина след управлението на ПП. Сякаш стана война между различни лобита – обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката била на едни пари срещу други пари. Такива неща карали хората да не ходят да гласуват на изборите, а да си останат вкъщи. Никога падналата от власт партия не търси проблемите и грешките в себе си, а в някои друг, изтъкна вицепрезидентът.

Тя вижда доста тийнейджърска позиция в бившите управляващи.

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс – те имаха не само 100 дни, а имаха огромен шанс да спечелят доверието на гражданите, по мнението на Йотова. Президентът имал една „вина“ – че им дал този шанс. Кирил Петков и Асен Василев разочароваха българите, посочи тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Да не ме занимават с глупости.“ АКФ пусна протокол от разпита на Гешев

Антикорупционният фонд публикува четвърти протокол от т.нар. от тях...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Лондон: Русия е пред дилема за армията си

Публикувани са обяви за набиране на военнослужещи за новия...

Въвеждането на еврото вече е описано в нов информационен сайт

Може да се види и лика на българските евромонети

Ким Чен-ун привежда танковете в бойна готовност

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира танкова част и призова...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img