Илияна Йотова няма проблеми с БСП

Views 12830
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Не смятам, че имаме проблем с БСП – нито аз, нито президентът. БСП нямат проблем с нас, но част от ръководството на социалистите смята, че неуспехите им се дължат на президента и президентската институция. Нека сега проверят успеха си на изборите. Затова призова вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Тя е учудена, че точно Румен Гечев може да се подвежда на опорки и подсказвания. На чисто експертен принцип са подбрани социалистите в служебния кабинет. Един служебен кабинет е кабинет, който не се бори за власт – това са политици и експерти, които не се борят да стават депутати или министри, а да преведат страната през брод и през тежката криза, обясни Йотова.

Според нея трябва да е гордост и чест за всяка една партия, която има представители в служебния кабинет, включително и за БСП. Няма никъде изискване да се консултира президента, с която и да е политическа партия за служебното правителство, добави вицепрезидентът. В момента, в който станали известни номинациите за служебни министри, Йотова получила обаждания от социалисти в страна, които им пожелали успех. Над 93% от избирателите на БСП ни подкрепиха за втория мандат, няма промяна в отношенията, смята Йотова.

Тя увери, че служебното правителство няма за цел да прави реваншизъм.

Йотова е смятала, че четворната коалиция ще се задържи в управлението заради категорично подписаните условия, реформите и приоритетите пред предишната власт. Идването на ПП на власт било с много сериозни очаквания сред хората. След 12 години управление на ГЕРБ мнозина повярвахме, че е възможна промяната, но разочарованието било голямо, посочи тя. За 7 месеца темпът на бившите управляващи не се оправдал.

Йотова не знае дали веднага президентът Румен Радев е започнал с критики към бившия премиер Кирил Петков. Служебният кабинет трябва да върне сигурността и стабилността в страната, както и да работи в интерес на гражданите, подчерта тя.

Илияна Йотова отбеляза, че е останала една горчивина след управлението на ПП. Сякаш стана война между различни лобита – обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката била на едни пари срещу други пари. Такива неща карали хората да не ходят да гласуват на изборите, а да си останат вкъщи. Никога падналата от власт партия не търси проблемите и грешките в себе си, а в някои друг, изтъкна вицепрезидентът.

Тя вижда доста тийнейджърска позиция в бившите управляващи.

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс – те имаха не само 100 дни, а имаха огромен шанс да спечелят доверието на гражданите, по мнението на Йотова. Президентът имал една „вина“ – че им дал този шанс. Кирил Петков и Асен Василев разочароваха българите, посочи тя.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Никола Стоянов е разпоредил проверка в "Кинтекс"

Обезпокоен съм много, силно се надявам, че проверките да покажат, че всичко е наред. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред Нова телевизия по повод проверката на ДАНС в „Кинтекс“. Запитан дали ДАНС са в отбранителната търговска компания „Кинтекс“ заради сигнал на бившия шеф на „Кинтекс“ Александър […]