Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Трифонов: Да не допускаме бежанци от Афганистан

Снимка: архив БГНЕС

1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза.

Това написа днес във „Фейсбук“ лидерът на партията „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

По думите му, талибаните въобще не се интересуват от политическите проблеми на България, а мигрантите – още по-малко. Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България.

Ние от „Има такъв народ“ ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза, декларира той.

Припомняме, че България се включи към многонационална декларация по казуса с Афганистан. В нея се призовава, предвид влошаващата се среда на сигурност, всички страни да уважават и улесняват безопасното отпътуване на чужди и афганистански граждани, които желаят да напуснат страната.

В текста се посочва и че имащите властови позиции в Афганистан носят отговорност за защитата на човешкия живот и имущество, както и за незабавното възстановяване на обществения ред и сигурност.

Текстът бе подкрепен от САЩ, Албания, Австралия, Австрия, Бахамските острови, Белгия, Буркина Фасо, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кот д“Ивоар, Хърватия, Чешка република, Дания, Доминиканска република, Ел Салвадор, Естония, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност, Федеративни щати Микронезия, Фиджи, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гана, Гърция, Гватемала, Гвиана, Хаити, Хондурас, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Косово, Латвия, Либерия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Маршалови острови, Мавритания, Черна гора, Науру, Нидерландия, Нова Зеландия, Нигер, Република Северна Македония, Норвегия, Палау, Панама, Паравгай, Полша, Португалия, Катар, Република Корея, Кипър, Румъния, Сиера Леоне, Словакия, Словения, Испания, Суринам, Швеция, Того, Тонга, Уганда, Великобритания, Украйна, Йемен.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Русия се присмя на Зеленски, че „украинското знаме е на рамото на Бога“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Младеж от остров Крит остана без пръсти на ръката си след игра с пиратка на Великден

По време на Великденските тържества гърците не се отказват...

Политолози виждат шанс за Солидарна България

Кънчо Стойчев не вижда шанс за промяна

Калин Стоянов вдигна със 100 лева порциона в МВР със задна дата

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е подписал днес две...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

1 май – Ден на труда

Началото е поставено на 1 май 1886 г. в САЩ

Д-р Спас Бегов в интервю пред News24sofia.eu: Как да празнуваме „здравословно“? (ИНТЕРВЮ)

Предстоят ни поредица от празници. Това е времето, когато...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg