Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Трифонов: Да не допускаме бежанци от Афганистан

Снимка: архив БГНЕС

1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза.

Това написа днес във „Фейсбук“ лидерът на партията „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

По думите му, талибаните въобще не се интересуват от политическите проблеми на България, а мигрантите – още по-малко. Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България.

Ние от „Има такъв народ“ ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза, декларира той.

Припомняме, че България се включи към многонационална декларация по казуса с Афганистан. В нея се призовава, предвид влошаващата се среда на сигурност, всички страни да уважават и улесняват безопасното отпътуване на чужди и афганистански граждани, които желаят да напуснат страната.

В текста се посочва и че имащите властови позиции в Афганистан носят отговорност за защитата на човешкия живот и имущество, както и за незабавното възстановяване на обществения ред и сигурност.

Текстът бе подкрепен от САЩ, Албания, Австралия, Австрия, Бахамските острови, Белгия, Буркина Фасо, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кот д“Ивоар, Хърватия, Чешка република, Дания, Доминиканска република, Ел Салвадор, Естония, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност, Федеративни щати Микронезия, Фиджи, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гана, Гърция, Гватемала, Гвиана, Хаити, Хондурас, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Косово, Латвия, Либерия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Маршалови острови, Мавритания, Черна гора, Науру, Нидерландия, Нова Зеландия, Нигер, Република Северна Македония, Норвегия, Палау, Панама, Паравгай, Полша, Португалия, Катар, Република Корея, Кипър, Румъния, Сиера Леоне, Словакия, Словения, Испания, Суринам, Швеция, Того, Тонга, Уганда, Великобритания, Украйна, Йемен.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Евродепутатите се разтревожиха от руските имоти в България

Европейският парламент призовава за твърд отговор срещу руската намеса. Евродепутатите...

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване

Най-висшият съд в Ню Йорк отмени присъдата на Харви...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Симеон Дянков вижда няколко опции пред ГЕРБ за правителство

Не вярвам, че служебният кабинет ще работи дълго. Това...

Радев поде кампания за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри 2028 г.

Президентът Румен Радев предлага България да се кандидатира за домакин...

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Председателят на СОС предлага Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img