Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Снимка: БГНЕС

Към настоящия етап никой не иска да бъде с ГЕРБ. Личностите са важни, те дават знаци, но най-важни са ясно формулирани цели и принципи. Второто по-важно е какво ще се върши и как. Това заяви пред Нова телевизия Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента Румен Радев ден след първото заседание на служебния кабинет на Стефан Янев.

Не е важно какъв етикет носим, а с какво се ангажираме с нужната надеждност или почтеност. Ясни и конкретни цели, подлежащи на проверка и отчет. Не по думите, а по делата ще ги съдим„, каза Маринов.

Мнозина (от зам.-министрите, от хората във висшия ешелон на властта – б.р.) ще си отидат, това е разбираемо, става дума за различен стил, начин на правене на политика. Останаха някои зам.-министри, някои станаха министри, каза Маринов по повод кадровите рокади. В повечето места по високите етажи се изхожда от конкретни резултати, обясни той.

Има общо надигане на обществената енергия да се обяви война на нечестността в изборите. Тежестта на контролирания вот е голяма – около 300 000 гласа. По-голямата част са се изкушавали да прибягват до подобни средства. Война на купения вот – получавали сме сигнали, че служители на полицията са осъществявали чадър.

Той не отговори на въпроса дали се предвижда смяна на областните дирекции на МВР.

Относно уволненията в МВР от служебния министър Бойко Рашков, председателят на Стратегическия съвет обяви, че и в двата случая става дума за хора на пенсионна възраст. Когато става дума за администрация, там лоялност е неправилен термин. Единствено професионализмът има значимост, каза Маринов.

Има подмяна или неразбиране на причинно-следствената връзка. Има нещо повече освен търсене на професионални качества. При формулиране на ясни цели, те могат да се изпълнят от хора с различни политически възгледи.

Няма да съчиняват, няма да замърсяват ризи – ще кажат какво е положението, каза Маринов по повод предстоящите рокади в администрацията.

За обвинението към Радев, че е скрил документ – че е подписал остра декларация срещу Русия в Кошице, Маринов каза, че това е търсене на теле под вола. Това е официална позиция на българския държавен глава. Даниел Митов (бившият служебен външен министър в кабинета „Близнашки“, след това в кабинета „Борисов-2“ и кандидат за премиер на ГЕРБ след изборите на 4 април – б.р.) какви работи твърди, не зная да се смея ли, да плача ли, каза Маринов.

Тази конференция, на която е приета декларацията за Русия, се състоя късен следобед, на другата сутрин ГЕРБ се разпищяха по темата, обясни Александър Маринов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицията готова да влезе и в Калифорнийския университет

Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна...

Португалският президент предлага репарации за колониалните престъпления

Президентът Марсело Ребелу де Соуса каза в събота, че...

Попфолк певицата Дебора скочи на Галин

Попфолк певицата Дебора скочи на Галин, видя Информационна агенция...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img