Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Снимка: БГНЕС

Към настоящия етап никой не иска да бъде с ГЕРБ. Личностите са важни, те дават знаци, но най-важни са ясно формулирани цели и принципи. Второто по-важно е какво ще се върши и как. Това заяви пред Нова телевизия Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на президента Румен Радев ден след първото заседание на служебния кабинет на Стефан Янев.

Не е важно какъв етикет носим, а с какво се ангажираме с нужната надеждност или почтеност. Ясни и конкретни цели, подлежащи на проверка и отчет. Не по думите, а по делата ще ги съдим„, каза Маринов.

Мнозина (от зам.-министрите, от хората във висшия ешелон на властта – б.р.) ще си отидат, това е разбираемо, става дума за различен стил, начин на правене на политика. Останаха някои зам.-министри, някои станаха министри, каза Маринов по повод кадровите рокади. В повечето места по високите етажи се изхожда от конкретни резултати, обясни той.

Има общо надигане на обществената енергия да се обяви война на нечестността в изборите. Тежестта на контролирания вот е голяма – около 300 000 гласа. По-голямата част са се изкушавали да прибягват до подобни средства. Война на купения вот – получавали сме сигнали, че служители на полицията са осъществявали чадър.

Той не отговори на въпроса дали се предвижда смяна на областните дирекции на МВР.

Относно уволненията в МВР от служебния министър Бойко Рашков, председателят на Стратегическия съвет обяви, че и в двата случая става дума за хора на пенсионна възраст. Когато става дума за администрация, там лоялност е неправилен термин. Единствено професионализмът има значимост, каза Маринов.

Има подмяна или неразбиране на причинно-следствената връзка. Има нещо повече освен търсене на професионални качества. При формулиране на ясни цели, те могат да се изпълнят от хора с различни политически възгледи.

Няма да съчиняват, няма да замърсяват ризи – ще кажат какво е положението, каза Маринов по повод предстоящите рокади в администрацията.

За обвинението към Радев, че е скрил документ – че е подписал остра декларация срещу Русия в Кошице, Маринов каза, че това е търсене на теле под вола. Това е официална позиция на българския държавен глава. Даниел Митов (бившият служебен външен министър в кабинета „Близнашки“, след това в кабинета „Борисов-2“ и кандидат за премиер на ГЕРБ след изборите на 4 април – б.р.) какви работи твърди, не зная да се смея ли, да плача ли, каза Маринов.

Тази конференция, на която е приета декларацията за Русия, се състоя късен следобед, на другата сутрин ГЕРБ се разпищяха по темата, обясни Александър Маринов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

„Български пощи“ няма да приема пратки за Израел

"Български пощи" спира приемането на пратки за Израел от...

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Надежда Йорданова: Служебният кабинет се изкуши да се включи в политическите игри

По повод назначението на транспортния министър Георги Гвоздейков

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img