Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП няма да говори с БСП независимо в кой мандат

Снимка: Ангел Димитров, News.bg.

БСП трябва да знае, че ако тези решения за промени в Изборния кодекс се гласуват в зала, няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо в кой мандат. Това заяви бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков на трибунка в Народното събрание. На брифинга в парламента се събраха двете парламентарни групи на ПП и на „Демократична България“.

Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на хората. „Хартиената коалиция каза на българите в България – ние ще решаваме вместо вас, а на българите чужбина – не се интересуваме от вас„, категоричен бе Кирил Петков.

По думите му демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно, тихо и техният вот да бъде подменен, без никой да разбере.

Лидерът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров изтъкна, че всички заявки и претенции за диалогичност станали невалидни като задраскана бюлетина. Много неща можели да се случат в парламента, но всичко, което било в приоритетите на хартиената мафия, било да се мине като с кални ботуши през Изборния кодекс в нарушение на изборните правила.

Кой иска да запуши устата на българите в чужбина и кой иска да подмени техния вот, запита Гюров.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов добави, че БСП не просто е върнала и дала възможност да се гласува с хартия, но се включила в една много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане. Това е демонстрация на сила на едно мнозинство, което е готово или да управлява, или да продаде изборите.

БСП демонстрира пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС, изтъкна Христо Иванов.

Коалицията на реванша се сглоби и си имаше своето бойно кръщене в правна комисия. Нека да видим утре какво ще стане в пленарна зала, подчерта Иванов.

Следващата борба на ПП ще е в зала. В пленарна зала ще стоим и ще отстояваме всеки член и дума, които се опитват да откраднат демократичният вот на българските граждани. В България има сили, които няма да разрешат в полунощ да се подменя техния вот, подчерта Кирил Петков.

ПП няма да даде лесно битката и няма да допуснат лесно да се гласува и да има фалшиви бюлетини и невалидни протоколи. Затова няма да влязат в пленарна зала днес.

Петков посочи, че БСП са изправени пред избор – ако те в утрешния ден подкрепят хартиената бюлетина, по същия начин както през нощта, ПП няма да говорят с тях в никакви коалиционни преговори, нито през втори и трети мандат.

Господин Борисов играе нещо като куклен театър – хем е диалогичен, хем неговите депутати заглушават гласа на другите, които се борят за честен вот. Нито един депутат от неговата партия не може да вземе свободно и самостоятелно решение. Да не се прави като някой, който не е разбрал какво се случва„, отсече Кирил Петков. На него му е омръзнало да гледа театър на лидера на ГЕРБ.

ПП няма да се срещнат с ДПС в 10.30 в разговори по политики за бюджета.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ са готови да преговарят за общо управление с...

Настимир Ананиев: ЦИК назначи 26 гербера в РИК и един на ПП-ДБ

ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

WSJ: Путин не стои зад смъртта на Навални

Американските разузнавателни агенции установиха, че руският президент Владимир Путин...

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ отхвърлят двоен стандарт в отношението си към Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли в понеделник предположенията,...

Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

Руският президент Владимир Путин напомни на прокуратурата, че изземането...

Мъртви делфини стоят от няколко дни на плажа в Кранево

Граждани сигнализират за мъртви делфини на плажа в Кранево,...

Башар Асад се закле: Путин ще победи в Украйна

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност в способността на...

Ранени и загинали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е причинен от гръмнала газова бутилка

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img