Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП няма да говори с БСП независимо в кой мандат

Снимка: Ангел Димитров, News.bg.

БСП трябва да знае, че ако тези решения за промени в Изборния кодекс се гласуват в зала, няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо в кой мандат. Това заяви бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков на трибунка в Народното събрание. На брифинга в парламента се събраха двете парламентарни групи на ПП и на „Демократична България“.

Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на хората. „Хартиената коалиция каза на българите в България – ние ще решаваме вместо вас, а на българите чужбина – не се интересуваме от вас„, категоричен бе Кирил Петков.

По думите му демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно, тихо и техният вот да бъде подменен, без никой да разбере.

Лидерът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров изтъкна, че всички заявки и претенции за диалогичност станали невалидни като задраскана бюлетина. Много неща можели да се случат в парламента, но всичко, което било в приоритетите на хартиената мафия, било да се мине като с кални ботуши през Изборния кодекс в нарушение на изборните правила.

Кой иска да запуши устата на българите в чужбина и кой иска да подмени техния вот, запита Гюров.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов добави, че БСП не просто е върнала и дала възможност да се гласува с хартия, но се включила в една много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане. Това е демонстрация на сила на едно мнозинство, което е готово или да управлява, или да продаде изборите.

БСП демонстрира пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС, изтъкна Христо Иванов.

Коалицията на реванша се сглоби и си имаше своето бойно кръщене в правна комисия. Нека да видим утре какво ще стане в пленарна зала, подчерта Иванов.

Следващата борба на ПП ще е в зала. В пленарна зала ще стоим и ще отстояваме всеки член и дума, които се опитват да откраднат демократичният вот на българските граждани. В България има сили, които няма да разрешат в полунощ да се подменя техния вот, подчерта Кирил Петков.

ПП няма да даде лесно битката и няма да допуснат лесно да се гласува и да има фалшиви бюлетини и невалидни протоколи. Затова няма да влязат в пленарна зала днес.

Петков посочи, че БСП са изправени пред избор – ако те в утрешния ден подкрепят хартиената бюлетина, по същия начин както през нощта, ПП няма да говорят с тях в никакви коалиционни преговори, нито през втори и трети мандат.

Господин Борисов играе нещо като куклен театър – хем е диалогичен, хем неговите депутати заглушават гласа на другите, които се борят за честен вот. Нито един депутат от неговата партия не може да вземе свободно и самостоятелно решение. Да не се прави като някой, който не е разбрал какво се случва„, отсече Кирил Петков. На него му е омръзнало да гледа театър на лидера на ГЕРБ.

ПП няма да се срещнат с ДПС в 10.30 в разговори по политики за бюджета.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ПП-ДБ биха преговаряли с ГЕРБ и след изборите

Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме,...

Румен Радев дава третия мандат на Тошко Йорданов

Още вчера Тошко Йорданов заяви, че ще върнат мандата

Грипът доминира над COVID-19

Отчита се спад на вирусните заболявания в страната

Движението в центъра на София ще бъде затруднено от честване на 20 г. България в НАТО

Въвежда се извънредна организация на движението в центъра на...

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда (ВИДЕО)

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват...

Шеф на руското разузнаване е бил три дни в Пхенян

Северна Корея увеличава своята тежест пред Кремъл

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Владимир Путин събира службите заради „Крокус“

Руският президент Владимир Путин иска да обсъди със службите...

7 са кандидатите за президент на РСМ

Държавната избирателна комисия в четвъртък единодушно е потвърдила кандидатурите за...

Наталия Киселова: Изтича времето на избори 2 в 1

Изтича времето да се проведат предсрочни парламентарни избори заедно...

Въвеждането на еврото вече е описано в нов информационен сайт

Може да се види и лика на българските евромонети

Турция и страните от Персийския залив преговарят за пакт за свободна търговия

Турция и Съветът за сътрудничество в Персийския залив (GCC)...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img