Реклама

https://www.gerb.bg/bg

48-и ден: Протестиращите изсипаха риба пред Министерски съвет (СНИМКИ/ВИДЕО)

За 48-и пореден ден протестиращи се събраха на протест в т. нар. Триъгълник на властта. Блокирани остават и кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет, съобщи „Канал 3“.

Недоволните поискаха за пореден ден оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Сред основните искания на протестиращите бяха и служебно правителство, което да подготви и проведе извънредни парламентарни избори, въвеждане на машинно и дистанционно гласуване, както и реформа на правосъдната система.

Днес протестиращите изсипаха пред сградата на Министерски съвет няколко кашона със замразена риба с посланието, че „Рибата се вмирисва откъм главата“, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Ето как участници в протеста на площад „Независимост“ коментираха пред News24sofia.eu консултациите между управляващите за конституционни промени:

„По принцип нямат право да решават и да избират нова Конституция, защото те от 10-11 г. нарушават Конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто искаме ние да представим като граждани новите хора, които да управляват държавата и те да изберат Конституцията“;

„По принцип е хубаво да има нещо ново в тая държава, но трябва да е много добре измислено и прието от широки граждански маси. Това, което предлага ГЕРБ, е с цел печелене на още време и унищожаване на факти, доказателства“.

Контрапротест пред Румънското посолство

На пилоните на НДК и пред посолството на Румъния отново се събраха недоволни от блокадите като форма на протест срещу правителството, съобщи репортерът на News24sofia.eu Иво Иванов.

„Аз считам, че демократичният протест трябва да се води демократично и че трябва всичко да се извършва според закона“; „Ние сме тук против блокадите на София, за нас това е незаконно. Всеки има право да протестира, аз съм „за“ протестите. Протестирал съм и срещу цените на горивата, ДАНСwithme, срещу Пеевски, за цените на тока, за какво ли не. Този протест не е партиен, не подкрепяме Борисов, това е против блокадите на София, искаме да живеем нормално“, казаха недоволни граждани.

Организирана е подписка, която ще бъде внесена като сигнал в Прокуратурата за извършени престъпления срещу републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените протести.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дейвид Георгиев – човекът карикатурист (СНИМКИ/ИНТЕРВЮ)

Казват, че карикатурата е поезията в рисуването. Едно много...

Нови разкрития в News24sofia.eu за намушканата жена в софийския квартал „Надежда“ 4 (СНИМКИ/ВИДЕО)

СДВР издирва 28 - годишен мъж, който е криминално проявен, научи още News24sofi.eu

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img