Реклама

https://www.gerb.bg/bg

411 млн лв. отпусна правителството за нуждаещи се, деца и хора с увреждания

Снимка: БГНЕС

Правителството гласува значителна помощ за половин милион бедни, деца и хора с увреждания, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Подкрепата е в размер на 411 млн. лв. Тя е за целогодишно осигуряване на топъл обяд, бебешки продукти за 10 000 новородени, пълноценна храна в детска кухня, пакети с храни и хигиенни материали.

И днес доказваме, че за нас грижата за хората е първа отговорност„, заяви в Министерски съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Новата четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ провали днес кворума в НС, провали и изслушването на министър Генчовска за Северна Македония във външната комисия. Докато те само провалят, ние работим за хората. Министерски съвет взе решение да подкрепи над половин милион българи с ниски доходи, които изпитват тежки материални лишения и живеят в социална изолация, хора с увреждания. Социалната политика ни е първостепенен приоритет.“, коментира тя във връзка с проваленото парламентарно заседание, на което трябваше да бъде избран нов председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев от поста.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един работещ

1454 лв. месечно са нужни за издръжката на един...

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд. долара за Украйна

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд....

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане

Веселин Кожухаров оглави Агенцията за социално подпомагане. Той заменя...

Русия засилва ударите по западни оръжия в Украйна

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img