3,7 млн. лева получават четири общини заради наводненията

Views 1767
0 0

Правителството отпусна 3 731 061 лева за щетите след наводненията.

Финансова подкрепа получават общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столичната община.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че винаги се е действало максимално бързо, за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат аварийните дейности.

Представителите на местната власт, които присъстваха на правителственото заседание благодариха на премиера Борисов за подкрепата, която държавата им оказва.

По бюджета на Столичната община се отпускат 965 000 лева за почистване на коритото на река Искър от язовир „Панчарево“ до корекцията при летище „София“. Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че заедно с почистването на реката ще може да се изгради и велоалея и пешеходна алея покрай река Искър в района на „Панчарево“ и това да стане и място за разходка на хората.

1 155 000 лева ще получи община Костинброд. Там започват дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението. Кметът на Костинброд Трайко Младенов изрази благодарност към полицаите и пожарникарите, които са били на място през цялото време, докато водата не се е оттеглила.

Община Лъки пък ще бъде подпомогната с 947 310 лева. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир. Кметът на Лъки Валентин Симеонов благодари на премиера Борисов за това, че лично се ангажира с подкрепата за Дряново в рамките на посещението му вчера на място. Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през тази седмица ще бъдат започнати дейностите.

Община Гоце Делчев ще получи 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на река Туфча и улица в село Брезница. Заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш също благодари за своевременната реакция на кабинета.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Безплатна психологична помощ предлагат от Центъра за проблеми на наркоманиите в София

Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН) предлага безплатна психилогична помощ за нуждаещите се, съобщават от Центъра. Предвид сложната епидемична обстановка в страната и завишените нива на стрес сред българите, Центърът диагностицира и работи както със зависими, така и с клиенти в състояния като депресия и тревожност. Според […]