https://www.gerb.bg/bg

За трети път Макрон отлага посещението си в Украйна

Снимка: EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT

Посещението на президента на Франция Еманюел Макрон в Украйна трябва да се състои през следващите седмици, каза френското президентство в неделя. Това е третият път, когато планираното пътуване се отлага, съобщава „Ройтерс“.

Първоначално Макрон каза, че планира да отиде през февруари, за да подпише двустранно споразумение за сигурност с украинския си колега Володимир Зеленски. Това беше отложено, тъй като Зеленски в крайна сметка дойде в Париж, за да сключи споразумението.

Дипломати казаха, че втора дата е била планирана в началото на март, преди да бъде отложена за по-късно тази седмица.

Двамата държавни глави се споразумяха да останат в тесен контакт, особено по отношение на посещението на президента в Украйна, което трябва да се случи през следващите седмици„, каза френското президентство, след като двамата лидери разговаряха по телефона по-рано в неделя.

Отлагането идва само дни след като руска ракета пропусна президента на Украйна и министър-председателя на Гърция на стотици метри, когато се блъсна в пристанищната инфраструктура в черноморския град Одеса. Макрон също трябваше да посети Одеса.

През последните седмици Макрон възприе по-твърда позиция спрямо Русия, обвинявайки я, че е по-агресивна към Франция и Европа, и обещавайки, че Москва трябва да бъде победена.

Той призова европейските съюзници да направят по-спешни действия, за да помогнат на Украйна и се сблъска с реакцията на много западни съюзници, след като каза, че идеята за изпращане на западни войски в Украйна не трябва да се изключва.

Два дипломатически източника казаха, че френското президентство обмисля дали да разшири пътуването, за да включи други западни държавни глави, които да се присъединят към Макрон, вместо просто двустранно пътуване като опит да се покаже единство между съюзниците и солидарност с Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

В News24sofia.eu Новините в 19 ч. очаквайте…

Нови разкрития за тежката катастрофа в Пловдив пред News24sofia.eu...

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

„Топлофикация София“ предлага по-ниски цени на парното и топлата вода от 1 юли

"Топлофикация София" предлага по-ниски цени на топлата вода и...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg