https://www.gerb.bg/bg

Тръмп не се призна за виновен и по новите обвинения

Снимка: EPA/ERIC LEE

Бившият президент Доналд Тръмп не се призна за виновен по четири наказателни обвинения, свързани с усилията му да осуети президентските избори през 2020 г.

Арестът му и повдигането на обвинение станаха в същата сграда на съда във Вашингтон, която имаше пряка видимост към насилието, разразило се в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., и където се явиха и над 1000 поддръжници на Тръмп, участвали в опита за метеж, припомни Си Ен Ен.

Бившият президент ще бъде на свобода при съвсем минимални условия, които включват забрана да общува с когото и да било, за когото се знае, че е свидетел по делото, освен чрез адвокат.

Следващото изслушване по делото е насрочено за 28 август, само пет дни след първия дебат за президентските избори на републиканците, което подчертава извънредните времена, в които претендентът за номинацията през 2024 г. има безпрецедентен график във федералния съд.

Тръмп, обръщайки се към репортерите, преди да се качи на самолета си, за да се върне в голф клуба си в Бедминстър, Ню Джърси, заяви, че обвинението е „преследване на политически опонент. Това никога не е трябвало да се случва в Америка„.

Историческата сцена в четвъртък следва две други съдебни явявания на Тръмп през последните няколко месеца по наказателни дела: обвиненията в щата Ню Йорк, повдигнати от районната прокуратура в Манхатън за схемата с „тихи пари“ за кампанията му през 2016 г., и федералното обвинение във Флорида, което води и специалният адвокат Джак Смит, твърдящ, че Тръмп е боравил неправилно с класифицирани документи.

Тръмп осъди продължаващото разследване на специалния съветник и обвиненията като политически мотивирани, тъй като той е основен претендент за президентската номинация на републиканците през 2024 г.

Срещу него са повдигнати четири обвинения, включително заговор за измама на Съединените щати и възпрепятстване на официална процедура – последното обвинение вече беше успешно повдигнато срещу бунтовниците, които нахлуха в Капитолия.

В друго обвинение, повдигнато срещу бившия президент, прокурорите се позовават на закон за гражданските права от епохата на Реконструкцията, който забранява заговори за лишаване на дадено лице от неговите права – в този случай „правото да гласува и да бъде отчетен гласът му„.

Тръмп, казва обвинението, „е бил решен да остане на власт“ след загубата на изборите през 2020 г. и заедно с шестима необвинени съучастници е организирал заговор за отмяна на резултатите на и преди 6 януари.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

Гърция повдига пред Турция въпроса за бившата църква, обявена за джамия

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в сряда изрази недоволството си...

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна е изравнила Русия в производството на бойни дронове

Украйна обяви, че произвежда същия брой бойни дронове за...

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Полицията готова да влезе и в Калифорнийския университет

Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна...

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg