https://www.gerb.bg/bg

Синдикат „Защита“ разпъва палатки пред МЗ заради хибридка

Снимка: архив БГНЕС

Национален синдикат „Защита“ подновява протестите с искане за увеличение на заплатите в Спешна помощ.

От организацията считат, че към момента допълнителните средства, отпуснати от парламента, не са разпределени справедливо за заетите в центровете за Спешна помощ и продължават да настояват за равномерно разпределение. Здравният министър Христо Хинков миналата седмица ги отряза, заявявайки, че не може да се очаква шофьорите на линейки да получават заплатите на медицинските специалисти, които работят в Спешната помощ. От синдиката излязоха с опровержение, като твърдят че дори и в трудовите характеристики на шофьорите пише, че те изпълняват медицински дейности.

В писмо до премиера Николай Денков от синдиката припомнят, че са поискали да не бъде допуснато „крайно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове„, а именно да бъде дадено на всички по равно увеличение от 22%.

От сряда – 30 август, подновяват протестите с откриване на палаткови лагери пред Министерски съвет и пред Министерство на здравеопазването.

В заявката за протест не става обаче съвсем ясно на какво се позовават за аргумент от синдиката, тъй като пространно се спират на публикация в интернет сайт с повече от спорна репутация. От синдиката се позовават на публикация, която твърди, че здравният министър е взел 300 000 лв. подкуп от настоящия изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. Иван Костов. От синдиката заявяват, че ако това се окаже истина, би било сериозно престъпление от страна на министър Хинков, но не прилагат нито доказателства, нито заявяват намерение да сигнализират разследващите органи. Само настояват да започне „незабавно разследване по случая, а здравният министър да бъде отстранен от поста си„.

От синдикат „Защита“ заплашват, че ако двете искания на синдиката не бъдат изпълнени до 30 август, ще бъдат подновени протестите в страната с искане на оставката на цялото правителство.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Министерството на спорта обясни защо не финансира Федерацията по вдигане на тежести

Българската федерация по вдигане на тежести продължава да няма...

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - почита се паметта на св....

Израел уби петима свои войници при приятелски огън в Северна Газа

Военните са попаднали под кръстосан танков огън

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg