https://www.gerb.bg/bg

Шефът на „Кинтекс“ Александър Михайлов завежда дело срещу Корнелия Нинова

Завеждам дело срещу вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес и в които замесва „Кинтекс“ ЕАД. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов в писмо до медиите.

Припомняме, че той бе уволнен от Нинова.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от днес 29 април 2022 г., че е поискала освобождаването на Александър Михайлов, защото „докато е директор на „Кинтекс“ участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“. Той отрича това.

Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега„, пише Александър Михайлов.

Той обясни, че при назначаването си притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър. Именно на тях министър Нинова се позоваваше като повод за съмнение за „конфликт на интереси“. Това, което обаче тя пропуска да каже е, че тези две фирми никога не са имали или не са кандидатствали за лиценз за извършване на търговия с оръжие, изтъква Михайлов.

Той припомня, че регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от Нинова министерство.

Нещо повече, тези две компании никога не са развивали каквато и да е търговска дейност – факт, който може да бъде проверен във всеки един момент.

Тези компании са надлежно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор и е невъзможно те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили„, подчертава Александър Михайлов.

Твърденията по мой адрес на министър Нинова се променят постоянно и по тази причина ще дам още информация на медиите, за да парирам бъдещи опити за внушения от нейна страна„, допълва Михайлов.

Той пише, че в миналото си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, но последната от тях е напуснал на 01 октомври 2021 г. – близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен директор на „Кинтекс“ ЕАД.

С този мотив той определя твърдението, че е „дал договори“ като скандално.

Относно твърдението на икономическия вицепремиер, че България не изнася оръжие за Украйна, Михайлов допуска, че е възможно боеприпаси да стигат до там.

Министър Нинова днес каза още, че служителите на „Кинтекс“ са отрекли, че работят и изнасят имущество за Русия и Украйна. Затова ще ѝ кажа още нещо, което прекрасно знае – в никакъв момент не е имало съмнение или твърдение, че „Кинтекс“ ЕАД изнася за тези държави. Това, което нееднократно съм заявявал, е че българско въоръжение и боеприпаси е възможно да стигат до Украйна чрез фирми-посредници в Полша, Словакия и Чехия“, допълва Александър Михайлов.

Той посъветва министър Нинова да провери одобрените от нея договори и дестинации, а след това да информира и обществеността за тях. „Всяка нейна медийна изява, в която изказва по мой адрес или този на дружеството невярна информация ще бъде последващо опровергана от мен с факти, документи и хронология„, обобщава Александър Михайлов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЦИК се отчете пред Димитър Главчев за организацията на изборите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с представители...

Нетаняху настоява ултраортодоксалните евреи също да служат в армията

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в четвъртъ реши да представи силно...

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg