https://www.gerb.bg/bg

САЩ заплашиха с „всички необходими действия“ след удара в Йордания

Министъра на отбраната Лойд Остин, снимка: (архив) EPA

Американският министър на отбраната Лойд Остин обеща в понеделник, че Съединените щати ще предприемат „всички необходими действия„, за да защитят войските си след атака с дрон от подкрепяни от Иран екстремисти, която уби трима американски войници и рани десетки други, предава „Ройтерс“.

Атаката в неделя беше първият смъртоносен удар срещу американските сили след избухването на войната Израел-Хамас през октомври и бележи голяма ескалация на напрежението, обхванало Близкия изток.

Позволете ми да започна с моето възмущение и скръб за смъртта на трима смели американски войници в Йордания и за другите войници, които бяха ранени„, каза Остин в Пентагона.

Президентът и аз няма да толерираме атаки срещу американските сили и ще предприемем всички необходими действия, за да защитим САЩ и нашите войски„, добави Остин в началото на срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Американските войски са били атакувани над 150 пъти в Ирак, Сирия, Йордания, както и в Червено море, където бойците на хусите в Йемен ги стрелят с дронове и ракети.

Атаките натрупват политически натиск върху президента Джо Байдън да нанесе директен удар срещу Иран, ход, който той не желае да направи от страх да не разпали по-широка война.

Вариантите за отговор на Байдън могат да варират от насочване към иранските сили отвън и дори вътре в Иран или избор на по-предпазлива ответна атака единствено срещу отговорните бойци, подкрепяни от Иран, казват експерти.

Иран продължава да дестабилизира региона, това включва подкрепата на терористи, които атакуват нашите кораби в Червено море„, каза Столтенберг.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Предлагат улица в столичния кв. „Манастирски ливади“ да носи името на Джони Пенков

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов предложи на...

Явор Божанков: Децата са помислили оръжието за играчка (ВИДЕО)

По-рано днес излязоха информации, че дете е простреляло друго дете с боен пистолет на частно парти в Арбанаси

Вече 58 са жертвите на внезапни наводнения и свлачища в Индонезия

Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна...

Проф. Владимир Чуков: Войната в Газа е тази, която сега размества пластовете

Все още няма окончателно решение след мирните преговори между...

Отпускат 39 млн. лв. за по-високи заплати в университетите

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за...

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg