https://www.gerb.bg/bg

Санкционираният по „Магнитски“ Малинов отива да търси съвет от Лавров в Москва

Снимка: архив БГНЕС

Санкционираният по закона „Магнитски“ и лидер на движение „Русофили“ Николай Малинов заминава за Москва, където щял да се срещне с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Това обяви самият Малинов преди заседанието в Софийския градски съд, където се гледа делото срещу него за шпионаж в полза на Русия.

Като причина за посещението си в Москва, той посочи, че отива да поиска съвет от „приятели“, с които да обсъди какви действия да бъдат предприети.

Малинов се оплака, че вече търпи санкции, след като името му се появи в списъка „Магнитски“ – всичките му банкови карти са блокирани, както и някои сметки. На всичкото отгоре имал проблем с регистрацията в ЦИК на четворната коалиция, в която участва „Русофили“.

Констатациите в доклада на САЩ „са пълни лъжи и измишльотини“, които дори не са подкрепени с някакви факти, убеден е Малинов, преповтаряйки позицията си от преди няколко дни.

Никога не съм ходил в САЩ, не ме интересуват и нямам намерение да пътувам до там, категоричен е Малинов, отричайки да е нечий шпионин.

Той отново заяви, че не е получавал никакви пари от Русия заедно с присъдения му орден и припомни тезата си, че не е давал подкуп на съдия, за да го пусне да пътува в чужбина преди време. По негова информация към момента няма забрана да напуска България.

Николай Малинов обяви още, че въпреки затрудненията днес са подадени документи в ЦИК, като формацията му ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров „Атака“ и други две комунистически движения.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Започна посещението на Путин в Китай

Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в...

Главчев увери „Прозрачност без граници“ в провеждането на честни избори

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg