https://www.gerb.bg/bg

Съливан: Предупредихме Кремъл да не посяга към ядреното копче

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Казахме на Кремъл директно, на много високо ниво, че всяка употреба на ядрени оръжия ще има катастрофални последици за Русия. Съединените щати и нашите съюзници ще реагират решително и ние ясно и конкретно посочихме какво ще се случи„, заяви пред „Файненшъл таймс“ Джейк Съливан, съветник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност.

Високопоставен служител на САЩ заяви, че ако руският президент смята, че ядрената заплаха ще сплаши Украйна да се предаде или да отстъпи 20 % от територията си, или ще сплаши съюзниците да не помагат на Украйна, той дълбоко греши.

Двама други западни представители заявиха, че ядрен удар по Украйна едва ли ще доведе до равностойно ответно действие и вероятно ще предизвика военен отговор от страна на западните държави за наказване на Русия.

Редица официални лица са убедени, че ако Путин все пак прибегне до ядрено оръжие, най-вероятният сценарий би бил използването само на тактическо ядрено оръжие, което е предназначено за използване на бойното поле.

Според някои военни експерти Путин по-скоро би заплашил да използва ядрени оръжия и да получи отстъпки, отколкото наистина да ги използва.

Освен това лошата координация на руските въоръжени сили от началото на инвазията в Украйна предполага, че ядрените удари може да не променят изхода от военните действия.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Повече от 140 жертви на наводненията в Бразилия

Броят на загиналите от проливните дъждове в бразилския щат...

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

Мъж рани с арбалет в Твърдица свой съгражданин в спор за пари

57-годишен мъж е прострелял с арбалет свой съгражданин на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg