Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Събраха 110 млн. лв. в набирателната сметка за изтребителите F-16

Снимка: архив БГНЕС

В набирателната сметка по проекта за придобиване на изтребителите F-16 до момента са постъпили 110 млн. лв. Очакваме до сряда да предложим на Министерски съвет средствата да се увеличат до 170 милиона лева„. Това съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов, информират от ресорното министерство.

От институцията припомнят, че набирателната сметка е създадена с решене на МС и в нея постъпват средствата от бюджета на Министерството на отбраната, които не могат да бъдат усвоени по предназначение в рамките на годината. „Практиката досега беше финансовите средства, които не са усвоени в края на годината, да се връщат в държавния бюджет. В набирателната сметка ще бъдат отделени средства и за инфраструктурата на авиобаза Граф Игнатиево„, обясни Стоянов.

Той е домакин на Годишната среща на министрите на отбраната от Югоизточна Европа. Тя се провежда в София в рамките на българското председателство на Процеса на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа (SEDM). По време на срещата е направен анализ на изминалия период, на постиженията и резултатите. Очертани са насоките за развитие през следващите три години. „Обединихме се около това, че инициативата е необходима и трябва да бъде продължена. Тя се явява стабилизиращ фактор не само в Югоизточна Европа, но и в света“, посочи Стоянов. Той каза още, че всички участници са осъдили агресивните действия на Руската федерация по отношение на Украйна.

Голяма част от страните, участващи в инициативата SEDM, са представени в бойната група, формирана на територията на нашата страна. Амбициите на България са батальонната група да прерасне в бригадно ниво. Бойната група трябва бъде сертифицирана след провеждане на учение до края на годината, с което ще докажем постигането на пълни оперативни способности„, отбеляза Димитър Стоянов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Д-р Спас Бегов в интервю пред News24sofia.eu: Как да празнуваме „здравословно“? (ИНТЕРВЮ)

Предстоят ни поредица от празници. Това е времето, когато...

Байдън води на Тръмп с 1%

Разликата се е стопила от последното допитване

Иван Таков: Обединението в БСП е шанс България да се измъкне от цикъла на сглобките

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ са готови да преговарят за общо управление с...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия (ВИДЕО)

https://youtu.be/LGj8eTQpDZ4 Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img