Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия се похвали с още един унищожен американски танк край Авдеевка

Снимка: Stock

Руските сили са унищожили пореден американски танк Abrams на украинската армия край Авдеевка, съобщава ТАСС.

Врагът загуби 95 души личен състав, 3 танка, включително произведен в САЩ танк Abrams, 2 бойни машини на пехотата, 9 моторни превозни средства, 2 произведени в САЩ гаубици M777 и 2 артилерийски оръдия D-30„, отчете руското министерство на отбраната за последното денонощие.

Ведомството посочи и че през изминалия ден силите му са унищожили около 30 украински войници и 4 бойни машини в района на Купянск.

В купянското направление подразделенията на Западната бойна група водят активни действия и нанасят огневи поражения на формирования на 32-ра механизирана бригада и 117-ма бригада на териториалната отбрана на украинската армия в близост до населените места Синковка и Строевка в Харковска област. Загубите на украинската армия възлизат на до 30 души личен състав, танк, 3 бойни машини на пехотата, 4 моторни превозни средства и мотоартилерийска система „Гвоздика„, докладваха от министерството.

Те отбелязват, че руските сили са заели по-добри позиции и са нанесли загуби на части на украинската армия в района на Донецк.

В донецкото направление подразделенията на Южната бойна група заеха по-изгодни позиции и нанесоха удари по формированията на 24-та и 53-та механизирана, 5-та десантно-щурмова и 4-та бригади на Националната гвардия на украинската армия в района на населените места Красногоровка, Часов Яр, Клещеевка и Спорное в Донецката народна република„, посочи руското МО.

Украинската армия загуби над 370 души личен състав, танк, 2 бронирани бойни машини и 19 моторни превозни средства в донецко направление през изминалото денонощие. При контрабатареен огън руските сили са унищожили произведена в Полша самоходна артилерийска система „Краб“, 2 гаубици D-30 и 2 произведени в САЩ артилерийски оръдия М119„, уточниха още.

Министерството съобщи, че руските сили са подобрили позициите на фронта и са отблъснали седем атаки на украинската армия в района на Авдеевка през изминалия ден.

В посока Авдеевка подразделенията на Центъра на бойната група подобриха позициите си и отразиха седем контраатаки на щурмови групи от 47-ма, 53-та и 59-та механизирани бригади на украинската армия в близост до населените места Тоненкое, Бердичи и Первомайское в Донецката народна република„, отчете ведомството.

През последното денонощие руските сили са подобрили фронтовите си позиции в южната част на Донецк, като загубите на украинската армия в това направление възлизат на 145 души личен състав и 7 автотранспорта.

През последното денонощие руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 26 ракети от американската система за залпов огън HIMARS и чешката система за залпов огън Vampire и са унищожили 131 украински дрона.

Военното министерство посочва, че от началото на специалната военна операция руските въоръжени сили са унищожили общо 577 украински бойни самолета, 270 хеликоптера, 17 483 дрона, 489 зенитно-ракетни системи, 15 629 танка и други бойни бронирани машини, 1256 реактивни системи за залпов огън, 8559 оръдия и минохвъргачки на полева артилерия и 20 303 специални военни моторни превозни средства.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ са готови да преговарят за общо управление с...

Настимир Ананиев: ЦИК назначи 26 гербера в РИК и един на ПП-ДБ

ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

WSJ: Путин не стои зад смъртта на Навални

Американските разузнавателни агенции установиха, че руският президент Владимир Путин...

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

Обединеното кралство ще отдели 2,5% от БВП за отбрана до 2030 г.

Великобритания ще повиши разходите си за отбрана до 2,5%...

КНДР проведе учения за ядрена контраатака

Северна Корея проведе първите учения за ядрена контраатака, ръководени...

Св. Синод не разреши делегация да пътува до Йерусалим за Благодатния огън

Предвид продължаващите бойни действия в Израел Св. Синод реши...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img