https://www.gerb.bg/bg

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NEWS24sofia.eu! Полицейската акция „Бяло“ удари знакови дилъри на Мирката и Йоско Костинбродския

Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, снимка: архив БГНЕС

Проведената мащабна полицейска акция „Бяло“, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Иван Демерджиев и проведена в цялата страна с участието на близо 3000 антимафиоти, е ударила тежко наркоструктурите на позабравения люлински наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката и на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, научи Информационна агенция News24sofia.eu от свои източници от ъндърграунда.

В рамките на спецоперацията, която ще продължи до края на седмицата, бяха арестувани 56 дилъри на дрога и обискирани над 150 обекта – нощни заведения, офиси и частни домове. Антимафиотите разбиха и три наркооранжерии за отглеждане на марихуана – в село Томпсън край Своге, както и в софийските села Равно поле и Мировяне.

Според запознати две от фабриките за марихуана – в село Томпсън и в Равно поле, са били собственост на люлинския наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката. Той нашумя преди 15 г. като бос №1 на дрогата в ж.к. „Люлин“ и основен враг на страховитата Банда на Чуковете, ръководена от впоследствие безследно изчезналия Христо Вартерян – Ицо Исуса.

Мирката също напусна страната, за да се спаси от арест – установи се в Нидерландия, където откри няколко оранжерии за марихуана.

Тази пролет властите в Нидерландия са ударили всички оранжерии на Мирослав Пелтеков в ниската земя и той е бил принуден да се прибере в България скоропостижно, тъй като попаднал в полезрението на местните полицейски служби. След завръщането си у нас Мирката инвестирал в няколко наркооранжерии край София – две от тях са разбитите при акция „Бяло“ ферми за марихуана в Равно поле и в село Томпсън. В наркооранжериите са закопчани шестима мъже, а от прокуратурата обявиха, че сред задържаните има и свързани лица с т. нар. „Люлинска група“, вероятно визирайки структурите на Мирослав Пелтеков.

Сред атакуваните в акция „Бяло“ дилъри на наркотици в София са били и наркоразпространители от свитата на люлинския бандит Весо Телото.

Веселин Ермалаев – Весо Телото отскоро контролира значителен дял от бизнеса с дрога в София и се придвижва с половин дузина въоръжени охранители. Според оперативна информация, Весо Телото работи под шапката на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския и често му гостува в село Безден. Йоско Костинбродския не е бил сред мишените на акция „Бяло“, но няколко от хората му в София са били посетени от полицията. Те били задържани за справка, но освободени по-късно, тъй като при обиски в домовете им не било открито нищо незаконно.

Проведената акция „Бяло“ е първата съвместна мащабна операция на прокуратурата и МВР през последните 2 години. След като вътрешното министерство беше поето от Бойко Рашков в края на 2020 г., връзките между МВР и държавното обвинение рязко бяха скъсани. В резултат наркотърговията в страната разцъфтя до невиждани мащаби. Новият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев съумя да намери общ език с прокуратурата, макар все още между двете институции да тлее напрежение.

Безспорно най-скандалният и любопитен случай от проведената полицейска операция „Бяло“ е арестът на 17-годишен ученик от пловдивското училище „Никола Вапцаров“ в квартал „Гагарин“.
Тийнейджърът е бил задържан от полицаи в класната стая на 11 „в“ клас по време на голямото междучасие. При обиск в джобовете му са намерени 21 хапчета екстази, 20 грама марихуана, електронна везна и 850 лева. Ученикът признал, че пласира дрога на съучениците си. Твърди се, че сигнал срещу младежа бил подаден седмица по-рано от негова учителка. В Добрич пък в рамките на полицейската операция беше спипан дилър на синтетична дрога, у когото бяха намерени над 50 000 лева и 20 000 евро.Подът на едната стая не стигна, за да наредим и опишем конфискуваните банкноти“, твърдят от полицията.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атентатът срещу Фицо – политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви,...

Кораб е ударен в Червено море

Той е претърпял леки щети

Ресторантьорите се оплакаха от терор от „Спаси София“

Задръстванията по бул. "Патриарх Евтимий" стигат до Попа надолу...

Социалните работници недоволни от увеличението на заплатите си

Настояват за второ повишение и заплашват с протести

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

Хуманитарна помощ пристига на построения от САЩ кей край Газа

Хуманитарна помощ започна да пристига на построения от САЩ...

Ким Чен Ун наблюдава теста на тактически балистични ракети

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун e наблюдавал в петък...

Хърватия има ново правителство

Хърватските депутати гласуваха в петък "за" ново правителство, което...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

БВП на България нараства с 1,7% през първото тримесечие на 2024 г.

През първото тримесечие на 2024 г. БВП на страната...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg