https://www.gerb.bg/bg

Първо в News24sofia.eu! Погребаха 18-годишния обирджия Светльо Младенов, има напрежение в квартал между полиция и роми (ВИДЕО)

18-годишния Светльо Младенов, който бе разстрелян от полицай след опит за грабеж и нападение над млади момичета в столицата е бил погребан днес в софийския квартал „Ботунец“, научи Информационна агенция News24sofia.eu.

В квартала има засилено полицейско присъствие както на полицията така и на жандармерията, съобщиха за ИА News24sofia.eu от пресцентъра на МВР.

В момента ситуацията е спокойна, но не така е било към 15 ч., когато част от родните на 18-годишния младеж, които са от ромски произход са опитали да прогонят полицаите, които са охранявали района заради голямото струпване на роми на едно място.

Пред гробищния парк има група от роми с плакати, които крещят: „Убийци“ към униформените на реда.

Майката на момчето след погребението отиде с негова снимка на ръце към полицията и ги попита: „Кого пазите, бе„, но отговор не поучи.

Припомняме, че тази седмица Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета за трети грабеж двамата непълнолетни от квартал “Ботунец”, които полицията задържа след преследване, при което бе застрелян третият от бандата им.

Обвиняемите са на 15 и на 17 години.

На 18 септември 2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до МОЛ в гр. София, обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 55 лева от владението на мъж, като използвали за това сила. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг, Т.З. почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата в размер на 55 лева, съобщиха от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен два часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17.09.2023 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ресторантьорите също се обявиха против реорганизацията по бул. „Патриарх Евтимий“

Реорганизацията в центъра на Софи по булевардите "Патриарх Евтимий",...

Иззеха общо 40 000 къса цигари без бандерол във Видинско

Водачите по двата отделни случая са арестувани

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Новият министър на отбраната на Русия обеща по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов - изненадващият избор на президента Владимир Путин...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg