Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ПП-ДБ биха преговаряли с ГЕРБ и след изборите

Никола Минчев, снимка: (архив) надежда Пеева, БГНЕС

Бихме преговаряли с ГЕРБ-СДС след изборите, но както видяхме, това не винаги води до стискане на ръце. Надали ще има добре структурирано мнозинство в 50-ия парламент.

Това коментира заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев за Нова телевизия.

Партньорството с пък БСП е доста по-сложно от преди две години, коментира той. По думите му войната в Украйна извадила на преден план важни различия.

Минчев не изключи възможността ГЕРБ-СДС и ДПС да се коалират при необходимо мнозинство.

А иначе конституционна криза по-скоро не чука на вратата, смята Минчев. Според него списъкът на хора за служебен премиер не е толкова малък. Не мисля, че има реална хипотеза 10 души да откажат да поемат тази отговорност, посочи още той.

Пораждат се съмнения у мен за напускането на заместник-омбудсмана Елена Чернева. Но причината може да е съвсем обективна„, коментира Минчев оставката на едно от възможните лица за бъдещ служебен премиер.

Дали ще бъде проблем за ПП-ДБ председателят на парламента и депутат от ГЕРБ-СДС Росен Желязков да стане служебен премиер, Минчев беше лаконичен, като по-скоро предпочете да не застава срещу последните промени в Конституцията.

„Който и да стане премиер, той трябва да изпълнява функциите си по Конституция, бе лаконичният коментар на Минчев.

Припомняме, че един от възможните варианти по така наречената „домова книга“ от президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер в резултат на промените в Конституция са: председателят на парламента, директорът на БНБ или някои от заместниците му, шефовете в Сметната палата, както и омбудсманът и някои от неговите заместници.

Никола Минчев коментира и временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Тя ще продължи работа, увери депутатът от ПП-ДБ.

Вече разпитахме конкретно висшето ръководство на СГП и САП. Предстои изслушването на главния прокурор, а защо не и бившите главни прокурори. Покани към тях не са изпращани още„, посочи Минчев.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

FT: НАТО и ЕС натискат Гърция и Испания да предоставят ПВО на Украйна

Гърция и Испания са подложени на силен натиск от...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img