Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Почина генерал-майор Съби Събев

Ген. Съби Събев, снимка архив БГНЕС

Почина о. р. генерал-майор Съби Събев, съобщава „Нова телевизия“.

Министерството на отбраната припомня, че от 1 октомври 2002 до 23 декември 2004 г. той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел, след приемането на страната в Алианса. Изгражда военното представителство в рамките на националната делегация в НАТО и го интегрира във всички дейности на Военния комитет на Алианса. В началото на 2005 г. излиза в запаса.

От военното ведомство допълват и че на президентските избори през 2016 г. е кандидат-вицепрезидент с кандидат-президент Трайчо Трайков, издигнати от Коалиция „Реформаторски блок“. Член е на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“, бил е член и председател на неговия Управителен съвет. От 2017 г. е съосновател и избран за член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България за периода 2017 – 2020.

Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за демократичните ценности, за реформите в страната и за трансформацията на Въоръжените сили. В навечерието на 20-тата годишнина от присъединяването ни към НАТО се разделяме с първия военен представител на България в Главната квартира на НАТО„, заяви военният министър в оставка Тодор Тагарев.

През военната си кариера ген. Събев работи за изграждането и укрепването на военните способности и структури на ВВС и за реформата на Българската армия, ръководи разработката на доктринални документи, стратегически прегледи, планове и анализи, включително за участие на военни контингенти в учения и операции на НАТО по опазване на мира. Ръководи провеждането на първия преглед на структурите на Българската армия и изработването на „Актуализиран план 2004“ за нейното преструктуриране и развитие. Като военен представител изгради и интегрира националното военно представителство в дейността на Военния комитет на НАТО и подчинените му работни органи, посочват още от МО.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Земетресение от 6,5 по Рихтер удари Япония

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни материлани щети

WSJ: Путин не стои зад смъртта на Навални

Американските разузнавателни агенции установиха, че руският президент Владимир Путин...

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Йенс Столтенберг: НАТО няма намерение да изпраща бойни части в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в неделя,...

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

Кулоарно напрежение и пленарни сръдни за оставката на Росен Желязков

Няма кворум за днешното заседание на Народното събрание (НС)....

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

И Израел получи финансова инжекция от ключов съюзник

Отделно Камарата на представителите одобри пакет от помощи за...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img