Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Панайот Панайотов: Търся скандал с нова Кичка! Старата вече е забравена (ИНТЕРВЮ)

Панайот Панайотов е не просто един от звездните участници в 12-ия сезон на шоуто за имитации „Като две капки вода“, което се излъчва по Нова телевизия, но е и абсолютен рекордьор. Панчо, както го наричат приятелите му, е най-възрастният изпълнител, излизал някога на сцената на това предаване. Той е на 72 години, а докато тече шоуто, на 28 март, ще стане на 73. Това обаче по никакъв начин не го притеснява. Напротив! Като един истински войник Панайот Панайотов спазва желязна дисциплина, чинно си учи песните за всеки лайф, ходи на репетиции и не се дава на младите. 2024 година е специална за него и по друга причина – заедно със съпругата му Емилия на 8 април ще отбележат 4 десетилетия семеен живот.

– Господин Панайотов, защо му е на един изпълнител с две награди „Златен Орфей“ да участва в „Като две капки вода“?

– Защото може! Поканиха ме, а аз много рядко отказвам професионални предложения. Вижте, само с метафори не се живее. Може да ти казват, че си голям певец, но това не е достатъчно. На един артист му трябва да има роли. А на мен ролите ми липсват.

– Какво все пак ви провокира да приемете поканата?

– Това, че предаването се излъчва в голяма телевизия, а в днешно време електронните медии са велика сила. Благодарение на „Като две капки вода“ имам възможност да се покажа на зрителите и да напомня за себе си. И не на последно място – да демонстрирам моите певческите възможности, които вероятно много хора са забравили.

– Няколко пъти водещите казаха, че вие сте най-възрастният участник в историята на шоуто. Абсолютен рекордьор сте с вашите 72 години. Това не ви ли жегна малко?

– Не! Те не са излъгали! Аз съм си най-възрастният, но какво от това?! Страда ли предаването по някакъв начин заради моите години? Аз самият изложих ли се?

– Не, представяте се отлично. Но възрастта не тежи ли? Все пак в предаването има голямо натоварване.

– Тежи ми, но на сцената възрастта няма никакво значение, ако изглеждаш и пееш добре.

– Нямаше изненада в първия ви образ, тъй като вие винаги сте казвали, че Том Джоунс е вашият любим изпълнител и имате няколко негови хита в репертоара ви. Не искахте ли да се провокирате с нещо, което е различно от познатото ви?

– Според правилата на шоуто образите в първия и последния лайф са по избор на певеца. Заложих на Том Джоунс, но песента, която изпълних, е нова в репертоара ми. Много е красива и ме сърбеше да я изпея на живо.

– Маската не ви ли създаде затруднения при пеенето?

– Усещах дискомфорт, но какво да направя – такъв е регламентът!

– Във втория лайф имахте трудна задача да сте жена, и то великата Тина Търнър. Притеснявахте ли се?

– Притеснявах се, разбира се! Но човек постоянно трябва да се учи и да прави нещо ново. Ще ви призная, че винаги преди да изляза на сцената, преди всяко изпълнение, се притеснявам. Не само в „Като две капки вода“, а въобще. Но появя ли се пред публиката – притеснението изчезва!

– Страхувате ли се от някой образ?

Аз нямам страх! Но ако ми се падне някой непознат изпълнител, когото нито съм чувал, нито съм виждал, ще ми бъде много трудно. Има вероятност и да се изложа.

– Какво мислите за конкурентите ви в шоуто?

В работна обстановка хората се сближават. Впечатляващо в първия лайф се представи Зомбори. С две ръце подкрепям Иво Аръков, защото е млад и амбициозен. Но според мен главните действащи лица в предаването са двамата водещи Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро. Без тях няма да има такова шоу, каквото съществува сега. Те са душата на всичко, което се случва. Правят изключителен импровизационен хумор и на мен това много ми харесва. Обичам ненадейните въпроси, ненадейните отговори… Въобще импровизацията е хубаво нещо.

– Във втория лайф продуцентите ви събраха на една сцена с Кичка Бодурова, с която имахте конфликт преди две години и именно тогава се роди хитовия ви лаф „Мижав интерес.“ Този път в нейния образ се превъплъти Иво Аръков. Как се чувствахте?

– Въобще не се връзвам на това. И самата Кичка Бодурова да беше излязла на сцената, нямаше да се случи нищо. Уверявам ви! Е, ако тя беше дошла, със сигурност Рачков щеше да раздуха скандала, но щеше да открие само угаснали въглени. Сега си търся нови скандали!

– Значи си търсите нова Кичка?

– Да, търся нова Кичка! Старата вече е забравена!

– Е, все пак не се ли чухте поне да се изясните?

– Не. И двамата го играем като хора с голямо Его и нито един от двамата не се обажда на другия.

– Веселин Маринов, който е един от членовете на журито, разкри, че вие сте приятели. Откога датира вашето приятелство?

– От много отдавна, дори ми е трудно да ви кажа откога. Често се чуваме по телефона. Много го уважавам като творец, той мен също.

– А какво ще кажете за останалите трима членове на журито – Фънки, Хилда Казасян и Любо Киров?

Какво да кажа? Изпълняват си функцията прекрасно. Не съм приятел с тях. Те са като интериора, който е нужен за формата на предаването. Без тях не може. Уважавам тяхното мнение, каквото и да бъде то.

– Е, няма ли да се обидите, ако някой ви критикува по-остро?

– Няма човек на тази земя, който да ме обиди. Той може да каже, каквото си иска, но това не значи, че ме обижда. Ако някой ви нарече простак вие вероятно ще искате да го застреляте. Но аз няма да постъпя по този начин. Просто ще се усмихна, ще махна с ръка и ще продължа напред. Много отдавна чуждото мнение не ме интересува. Проумях някои неща с помощта на моя Създател Господ Бог и за мен истината е тази, която аз си знам. Именно тя ме прави свободен!

– Амбициран ли сте да станете победител в „Капките“. Искате ли да сте първи?

– Разбира се, че искам. Във всяко състезание желая да съм победител, но не на всяка цена. Каквото е писано, то ще -дойде.

– Сменяме рязко темата. Кажете ми кога открихте за себе си Господ и кога се обърнахте към него?

– Открих го малко късно за възрастта си. Жена ми Емилия ми помогна за това. Нейната вяра е много по-отдавна и тя е основната причина да стигна до Господ.

– Обикновено, когато човек се обръща към Всевишния, той преминава през някакви драматични моменти в живота си. При вас така ли беше?

Не е задължително да ти се случи нещо драматично, за стигнеш до Господ. При мен стана неусетно. Преди бях нехаен, невъздържан, скандалджия… Да не говорим за борбата ми с алкохола. И всичко това беше преодоляно благодарение на моята връзка с Всевишния, която ми създаде Емилия.

– Ходите ли на църква?

– Момент. Нека уточним – аз не съм религиозен, аз съм вярващ православен християнин. Не свързвам религията с вярата.

– Молите ли се?

– Абсолютно всеки ден се моля на моя Създател и го правя сам, защото това е много интимно. Тук ще цитирам една жена проповедник. Нейното име е Джойс Майер, която казва: „Христос не умря на кръста, за да имаме религия, а за да сме в интимни отношения с нашия Създател“. А интимните отношения – това са молитвите.


– 2024 е специална година за вас със съпругата ви Емилия, тъй като на 8 април ще празнувате 4 десетилетия семеен живот. Как бихте описали тези 40 години?

– Наскоро си направихме фотосесия и установихме, че след 40 години заедно, изглеждаме много добре! Затова си пожелахме още толкова време да изглеждаме по този начин. Благодаря на Господ за това!

– Какво ви крепеше през тези 40 години? Минахте ли през трудни периоди?
– До мисълта за развод не сме стигали, но сме имали много препирни, търкания и скандали. В началото на брачния ни живот бях експлозивен, като един истински Овен. Думата ми изпреварваше мисълта и това беше ужасно! Дори сега не знам как ме е издържала Емилия. Проявила е голям героизъм. Колкото и да звучи тривиално – тя е направила много компромиси! А сега бди над мен като орлица. Грижи се за всичко – за дрескода ми, за здравословноото ми състояние… За кратък период имах високо кръвно, вследствие на нервното напрежение, но Емилия и с това се справи. От всичко разбира. Пожелавам на всеки да има такава съпруга.

– Какъв е най-важният урок, който научихте за семейния живот?
– Ако трябва да казвам какъв е моят урок, това значи, че слагам някакъв финал. А аз не желая този момент да свършва. Искам да продължим с Емилия напред още дълго време.

– Какво ви каза тя, като й съобщихте, че ще участвате в „Като две капки вода“?
– Каза, че е страхотно и това е шанс за мен, който не трябва да не изпускам. Той не е дошъл случайно. Аз й се жалвах защо това не ми се е случило преди 10 години, но тя мъдро отсече: „Не разсъждавай като глупак! Сега е трябвало да стане и точно сега е моментът!“.

– Съжалявате ли, че нямате деца?
– Не. Много мога да говоря на тази тема и съвсем откровено ще отговоря защо не съжаляваме. Наблюдавайки какво се случва в днешно време, виждам колко пребити родители има от техните деца, как внуци изнасилват бабите си… Не казвам нищо ново! Хората го знаят по-добре и от мен. Но какво показва всичко това – светът не върви на добре. По тази причина с Емилия сме щастливи, че нямаме такова наследство.

– Все пак има и любящи деца, които се грижат за своите родители….
– Разбира се, че има, но аз ви отговарям по този начин. С Емилия сме щастливи, че сме закачили и от онова златно време, когато децата наистина уважаваха своите родители и се грижеха за тях.

– Ще използвате ли шума покрай участието ви в „Като две капки вода“ да запишете нова песен?
– Не съм мислил за това. Може да не ми повярвате, но и радиото в колата не пускам, докато шофирам, за да не ме разсейва. Фокусирал съм се само върху песните, които трябва да уча за предаването. Да си участник в „Като две капки вода“ не е лесно.

– Преди време ви питах дали мислите да пишете книга за живота си, но тогава категорично заявихте, че не смятате да го правите. Сега това промени ли се?
– Не, не се е променило. Не съм за писане за книга. Не ставам за тази работа. Мога да разказвам в приятелски разговори на маса много истории от миналото и го правя с кеф. Но да ги пиша на хартия – не. Щастлив съм се, че още имам приятели, които ме ценят и уважават като човек и като певец. Моля се да продължим да се поддържаме и да сме си като едно семейство. Това ми е достатъчно.

Източник: filternews.bg

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

1 май – Ден на труда

Началото е поставено на 1 май 1886 г. в САЩ

Най-малко 23 души са убити при атаки от екстремисти в Нигерия

Най-малко 23 души от Гражданските съвместни сили на Нигерия...

Настимир Ананиев: ЦИК назначи 26 гербера в РИК и един на ПП-ДБ

ГЕРБ и ДПС все още могат да отидат заедно на избори

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата...

Нотариуса бил Доверено лице в МВР и ГДБОП знае това от 2022 г.

Името на Мартин Божанов - Нотариуса, се появи в...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img