https://www.gerb.bg/bg

Пакистан нарежда на всички нелегални мигранти да напуснат след последните атентати

Снимка: iStock

Пакистан нареди всички нелегални имигранти да напуснат страната или да бъдат изгонени принудително, след като стана ясно, че 14 от 24 самоубийствени атентата в южноазиатската държава тази година са били извършени от афганистанци, съобщава „Ройтерс“.

Министърът на вътрешните работи Сарфраз Бугти каза, че всички нелегални имигранти трябва да напуснат Пакистан до 1 ноември или да бъдат изправени пред принудително експулсиране. Тя обяви, че около 1,73 милиона афганистански граждани в Пакистан нямат законни документи.

Бугти говори в Исламабад, след като граждански и военни лидери се срещнаха с министър-председателя и началника на армията, за да обсъдят закона и реда.

Припомняме, че миналата седмица два самоубийствени атентата срещу религиозни събирания в Пакистан убиха най-малко 57 души.

Няма незабавен отговор от Кабул на коментарите на Бугти. Афганистанските талибани отхвърлиха обвиненията, че афганистанската територия се използва за бойни действия и казаха, че сигурността на Пакистан е вътрешен проблем.

Атаките от страна на ислямистки екстремисти в страната се възобновиха от миналата година, когато прекратяването на огъня беше нарушено между правителството и Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), организация на различни твърдолинейни сунитски ислямистки групи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Геолог разкри мистерията около пейзажа зад портрета на Мона Лиза

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи...

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Без инциденти завърши протестът в Тбилиси

Опозицията не приема проруски закон

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg