https://www.gerb.bg/bg

От днес се забранява на каруците да се движат по улиците на София

Снимка: архив БГНЕС

От днес влиза в сила забраната за движение на пътни превозни средства с животинска тяга (каруци) по улиците за обществено ползване на територията на Столична община, съобщава Нова телевизия. Забраната важи за улиците заключени в карето между автомагистрала „Европа“, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път.

Столичният инспекторат, СДВР- сектор „Общинска полиция“ и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община ще следят за спазването на наредбата. При установено нарушение превозното средство ще бъде задържано. Собственикът ще може да си върне каруцата след заплащане на разноските за пазене на превозното средство.

Животните, ползвани за задвижване на превозни средства с животинска тяга, се предават на ОП „Екоравновесие“ и се връщат на собственика след заплащане на разходите за отговорна пазене, отглеждане и лечение.

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци като отнемане на предимство, движение по тротоари, движение в насрещното платно. Столична община очаква след налагането на забраната да се подобри пътната безопасност.

На 10 януари тази година Столичният общински съвет прие доклад относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на цялата територия на Столична община.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Новият министър на отбраната на Русия обеща по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов - изненадващият избор на президента Владимир Путин...

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

Двама младежи вилняха в Спешното в Перник

Тийнейджърите са задържани за хулиганство

В Русия искат 17 години затвор за възрастен учен, работил по хиперзвуковите ракети

Прокурорите поискаха 17-годишна присъда затвор за възрастен руски учен,...

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Правителството изплати 5000 евро на млада футболистка, лишена от право да се състезава

Българското правителство одобри едностранна декларация за изплащане на обезщетение от...

Росен Карадимов: ББР – невероятно капитализирана и в изключително добро финансово състояние

В новата стратегия на Българската банка за развитие (ББР) се обмисля...

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg