https://www.gerb.bg/bg

Около 60 пострадали полицаи при безредици в Сиатъл

Снимка/източник: EPA/БГНЕС

Около 60 полицаи са били ранени по време на безредици в американския град Сиатъл, 47 участници в сблъсъците са били арестувани, съобщиха от местната полиция, цитирани от местните медии.

По-рано беше съобщено за около 45 задържани и 21 ранени полицаи. Полицията обяви случващото се в града за метеж.

„През деня бяха ранени 59 полицаи, един от тях е хоспитализиран. Нараняванията са различни – от ожулвания и натъртвания до изгаряния и разкъсване на менискуса … Полицейските служители задържаха 47 души до края на протеста за нападения, нежелание за разпръскване и възпрепятстване на полицейските действия“, се казва в изявление на полицейското управление в Сиатъл.

На сайта си полицията публикува снимки на ранени служители и отбеляза, че протестиращите са замеряли униформените с камъни, бутилки и дървени предмети. Също така полицаи са пострадали от „взривни вещества“. Тече разследване.

Вчера полицията съобщи, че протестиращите са подпалили строително ремарке и конструкции на територията на строящ се център за задържане на непълнолетни престъпници, а също така се опитали да взривят стените на полицейското управление.

Вълна от протести и безредици заля градовете в САЩ след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от бял полицай в Минеаполис. В интернет се появиха видеоклипове, в които полицията слага белезници на Флойд, поваля го на земята, а един от тях затиска врата на афроамериканеца с коляно. Флойд във видеото казва няколко пъти, че не може да диша, а след това утихва. Един полицай е обвинен в убийството, трима други – в съучастие в убийството.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво (ВИДЕО)

Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

„Съюз такси“ не подкрепя протестите на таксиметровите шофьори в София

Сдружението с нестопанска цел "Съюз такси" заяви, че не...

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

Повече от 140 жертви на наводненията в Бразилия

Броят на загиналите от проливните дъждове в бразилския щат...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg