https://www.gerb.bg/bg

Няма опасност за жителите на Ловеч след изтичането на амоняка

Снимка: архив БГНЕС

Към настоящия момент няма опасност за гражданите по повод сигналите за изтичане на амоняк от „Мелта“.

Това стана ясно след проведеното заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на територията на Община Ловеч.

Заседанието беше свикано вечерта на 19 май в 20:10 часа от кмета на общината Корнелия Маринова. Присъстваха всички компетентни институции, представени в Щаба, като бе поканен и Областният управител Виктор Стойчев.

На 17 май по заповед на кмета на Община Ловеч беше извършена проверка от междуведомствена комисия в „Мелта“ АД. Поводът бе сигнали на граждани за изтичане на амоняк и усещане на остра задушлива миризма в района на предприятието.

В изпълнение на решение на комисията, от 19 май 2022 г. се провеждат 72-часови замервания на входа на хладилната инсталация от експерти на РИОСВ – Плевен на концентрацията на амоняк във въздуха. Данните от лабораторията след 21.00 ч. сочат, че нивата вече са в норма. Утре след обяд ще има обективна междинна информация на база 24-часови проби.

„Към момента основанията за притеснение намаляват, но ние при всички случаи трябва да си довършим работата, така че да бъде преустановено изтичането на амоняк. Очакваме мерките и предписанията, които ще бъдат дадени от ДАМТН, утре към собственика на предприятието“, заяви в края на заседанието кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Служители на РУ- Ловеч на МВР и на отдел „Контрол и сигурност“ на Община Ловеч незабавно предприеха обход и информираха гражданите в района на предприятието да се отнасят с повишено внимание и при усещане на остра миризма да се приберат в домовете си и да затворят прозорците на жилищните сгради, както и да сигнализират на тел. 112.

С проблема са ангажирани всички компетентни институции, Община Ловеч ще информира своевременно за по-нататъшните мерки, които ще бъдат предприети за решаване на проблема.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Най-малко 50 души загинаха при нови наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души загинаха при проливни дъждове и нови...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шофьор загина в катастрофа на АМ „Тракия“

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е...

Почина първият човек, получил трансплантация на свински ГМО бъбрек

Първият реципиент на трансплантиран генетично модифициран свински бъбрек е починал...

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg