https://www.gerb.bg/bg

Надзирателите искат Йорданова публично да гарантира увеличението на заплатите им

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) е получил покана за среща в Министерството на правосъдието (МП), съобщиха от синдикалната организация.

От ССЗБ обръщат внимание, че срещата ще се проведе на фона на продължаващата протестна кампания на служителите на сектор „Сигурност“ и в условията на политическа криза в страната.

Тя ще се състои от 14.00 часа на 24 юни 2022 г. – петък, в сградата на МП.

Заради липсата на официална позиция на изпълнителната и законодателна власт и реални стъпки на правителството и и парламента за изпълнение на ангажименти, поети от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, синдикатът продължава да настоява за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност“ и остава в готовност за „по-крайни форми на демонстрация на недоволство“.

От ССЗБ очакват на срещата Йорданова да присъства лично и да бъде обсъдено предложеното от Министерството на правосъдието увеличение на основните месечни възнаграждения на служителите в затворите в съответствие с исканията на организацията и в условия на протести, предвид персонално поетите ангажименти и депозираните становища по казуса, обвързани със срокове, които изцяло са изпълнени от страна на синдиката.

Синдикалната организация категорично настоява, във връзка с обещанието правосъдния министър за прозрачност в управлението, политическото ръководство на системата и лично Йорданова да представят публично гаранции за изпълнение на заявените социално-икономически искания и да изрази становище по целесъобразността на предложените от ССЗБ промени в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН“ и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), както и отчет за свършеното по поставените от организацията разнородни проблеми на служителите в двете специализирани дирекции.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

ЦИК се отчете пред Димитър Главчев за организацията на изборите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с представители...

Москва: Украйна атакува три руски региона

Напрежение на фронтовата линия

Галя Кондева освободи директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева освободи директора на "Здравната...

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg