Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Конгресът на САЩ пуска пакет от разходи за 1,1 трилиона долара, за да предотврати шътдаун

Снимка: EPA

След дни на забавяне лидерите на Конгреса на САЩ разкриха мярка за двупартийни разходи в размер на 1,1 трилиона долара за отбрана, вътрешна сигурност и други програми рано в четвъртък, давайки на законодателите по-малко от два дни, за да предотвратят частично затваряне на правителството, предава „Ройтерс“.

Контролираната от републиканците Камара на представителите ще гласува пакетът в петък, оставяйки на Сената с мнозинство от демократите само часове, за да приеме пакета от шест законопроекта, който покрива около две трети от 1,66 трилиона долара  държавни разходи за фискалната година, която започна на 1 октомври.

Тези последни шест законопроекта представляват двупартиен и двукамарен компромис„, казаха в изявление двамата главни преговарящи в Сената – Пати Мъри, демократ, и Сюзън Колинс, републиканец.

Те ще инвестират в американския народ, ще изградят по-силна икономика, ще помогнат за безопасността на нашите общности и ще укрепят нашата национална сигурност и глобално лидерство.“

Бюджетната служба на Конгреса предупреди, че дефицитите и дългът на САЩ ще нараснат значително през следващите 30 години, прогнозирайки, че държавният дълг на нацията от 34,5 трилиона долара, който в момента представлява около 99% от БВП, може да нарасне и да се покачи до 166% от БВП до 2054 г.

Лидерът на мнозинството в Сената на Демократическата партия Чък Шумър каза, че се „надява“, че Конгресът може да предотврати затварянето, ако демократите и републиканците в неговата камара работят заедно.

Компресираният график повиши риска от поне кратко частично спиране след крайния срок в петък в полунощ, освен ако Шумър не постигне споразумение с републиканците в Сената за ускоряване на законопроекта.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън похвали това, което той нарече поредица от победи за републиканците, от по-високи разходи за отбрана и сигурност на границите на САЩ до прекъсване на финансирането от САЩ за основната агенция на ООН за подпомагане, която предоставя хуманитарна помощ на палестинците в Газа .

Това законодателство за бюджетни кредити за 24 финансова година е сериозен ангажимент за укрепване на нашата национална отбрана чрез придвижване на Пентагона към фокусиране върху неговата основна мисия„, каза Джонсън в изявление, публикувано заедно с текста на законодателството.

Демократите казаха, че са блокирали някои републикански съкращения и политически мерки и рекламираха средства, насочени към намаляване на разходите за грижи за деца, подкрепа на малкия бизнес и борба с потока на опиоида фентанил.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

БСП търси най-достойните в листите за вота (СНИМКИ)

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: Русия е загубила най-малко 100 самолета от началото на войната

Русия вероятно е загубила поне 100 самолета с фиксирани...

Комисия търси фискалния ефект от дерогацията 4 месеца след спирането й

Комисията за дерогацията, която ползваше "Лукойл", ще работи безпристрастно....

17 сгради в София отново стават културни ценности?

Столичният кмет иска да бъде възстановен статутът на недвижими...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img