https://www.gerb.bg/bg

Испанските фермери блокираха магистрали

Снимка: EPA/ISMAEL HERRERO

Испански фермери блокираха движението по някои от главните магистрали на страната във вторник, присъединявайки се към колегите си в други европейски страни, протестиращи срещу високите разходи, бюрокрацията и конкуренцията от държави извън ЕС, предава „Ройтерс“.

С различни нюанси, в целия Европейски съюз имаме едни и същи проблеми„, каза Донасиано Духо, вицепрезидент на ASAJA, една от най-големите асоциации на фермерите в Испания, пред националната телевизия TVE.

ASAJA и други асоциации призоваха за протести от четвъртък, но много фермери излязоха на пътищата с тракторите си още във вторник, затруднявайки трафика в цялата страна от Севиля и Гранада на юг до Жирона близо до френската граница, съобщиха пътните власти.

На селото му писна„, каза Духо.

В Жирона можеха да се видят трактори да се събират преди деня на протестите, носейки плакати с надпис „Без фермери няма храна„.

Подобно на колегите си от Франция, Белгия, Италия и Португалия, испанските фермери се оплакват от нарастващата тежест на европейската бюрокрация, ниските цени на продукцията и растящите разходи.

Те казват, че взискателните правила, наложени на фермерите от ЕС за опазване на околната среда, ги правят по-малко конкурентоспособни от колегите им в други региони, като Латинска Америка или европейските страни извън ЕС.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

В Тбилиси протестиращи изгориха руския флаг

В събота вечерта протестиращи в Тбилиси демонстративно изгориха руското знаме и...

Тялото на още един заложник е открито в Газа

Това е станало при операция на израелската армия

Първо в News24sofia.eu! Певецът Емрах лети с 220 км/ч! (ВИДЕО)

Това далеч не е първият път, в който младият изпълнител се хвали с високи скорости

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Глобиха журналиста Ивайло Цветков – Нойзи за неявяване в съда

Той не е представил уважителен мотив за отсъствието си

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg