https://www.gerb.bg/bg

Илон Мъск все пак иска да купи Twitter

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Милиардерът Илон Мъск предложи да продължи с първоначалния си опит за 44 милиарда долара да поеме Twitter Inc, призовавайки за прекратяване на съдебно дело, заведено от компанията за социални медии, което можеше да го принуди да плати, независимо дали иска или не. Това съобщи агенция Ройтерс.

Споразумението ще постави най-богатия човек в света начело на една от най-влиятелните медийни платформи и ще сложи край на месеците на съдебни спорове, които нанесоха щети на марката Twitter и подхраниха репутацията на Мъск за хаотично поведение.

Мъск, главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, щеше да поеме компанията, която първоначално се бе ангажирал да купи през април, но нещата скоро се влошиха. Той написа в Twitter, че закупуването на Twitter ще ускори амбицията му да създаде „приложение за всичко“, наречено X.

Новата оферта идва преди дългоочаквания сблъсък между Мъск и Twitter в съда в Делауеър на 17 октомври. Компанията за социални медии искаше заповед, нареждаща на Мъск да приключи сделката за 44 милиарда долара.

Мъск изпрати съобщение в Twitter, че възнамерява да продължи със сделката при първоначалните условия, ако съдия от Делауеър спре производството.

Говорител на Twitter заяви пред Reuters, че Twitter е получил писмото на Мъск и е възнамерявал да приключи сделката на първоначалната цена. Компанията не съобщи обаче дали ще приеме предложението на Мъск.

Един от най-видните потребители на Twitter, Мъск каза през юли, че може да се оттегли от сделката без наказание, тъй като броят на фалшивите профили е много по-висок от оценката на Twitter за по-малко от 5% от потребителите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

Полицията в Разград глоби 5 абитуриенти за „надуване“ на клаксони

Петима абитуриенти в Разград са глобени за безотговорно поведение...

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи...

Байдън разпореди помощ от 400 млн. долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да бъде...

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg