Реклама

https://www.gerb.bg/bg

До края на годината US Сенатът няма да одобри помощта за Украйна

Снимка: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Сенатът на САЩ вероятно все пак няма да гласува преди началото на следващата година пакетa за Украйна и укрепването сигурността на границата на САЩ. Преговарящите от Демократическата и Републиканската партия продължават работата си. Това съобщава във вторник „Ройтерс“.

Нашите преговарящи ще работят много, много усърдно през ваканционния период през декември и януари и нашата цел е да свършим нещо веднага щом се върнем„, каза лидерът на демократите в Сената Чък Шумър пред репортери.

Републиканец „номер 2“ в Камарата, Джон Тън, също каза, че сделка няма да бъде постигната преди януари.

Демократите изтекоха часовника до точката, в която е невъзможно да се постигне съществено споразумение за гранична сигурност преди Коледа„, каза той в Сената.

Белият дом предупреди, че до края на годината помощта на САЩ ще се изчерпи, за да помогне на Украйна да си върне територията, окупирана от Русия след инвазията през 2022 г.

Искането на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън за още 61 милиарда долара подкрепа е забавяно от републиканците, които настояват, че трябва да бъде съчетано с по-строг имиграционен контрол по границата между САЩ и Мексико. Финансирането за Израел, друг елемент от пакета, не е толкова противоречиво.

Имиграцията е един от най-разногласните въпроси в политиката на САЩ и двупартийните опити за реформи многократно се проваляха през последните 20 години.

Не мога да кажа колко сложно е това. Това е най-сложната област на американското право„, каза сенатор Кирстен Синема, независим член на преговорите.

Украинският президент Володимир Зеленски се сблъска със скептичен прием от републиканците, когато посети Вашингтон миналата седмица, за да спечели подкрепа.

Не е ясно дали всяка сделка, постигната в Сената с мнозинство от демократите, ще спечели подкрепа в контролираната от републиканците Камара на представителите, където значителен брой партийни хардлайнери се противопоставят на предоставянето на допълнително финансиране на Украйна.

Януари също така бележи началото на надпреварата за номиниране на републиканците за президент по отделни щати и конгресмените ще се сблъскат с краен срок, за да избегнат частично затваряне на правителството.

Припомняме, че в понеделник Пентагонът предупреди, че средствата за военна помощ за Киев привършват и очаква до края на годината Конгресът да вземе решение. Киев се бори на фронта в момента с недостиг на въоръжение и забавяне на западната помощ.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Най-сериозната щета, която търпят от сглобката са ПП-ДБ. ПП-ДБ...

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Почина шефът на пропагандата на Северна Корея

Той е служил на три поколения лидери

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

Процедурите за добавен капацитет за Вертикалния газов коридор влизат в обвързваща фаза

Стартира обвързващата фаза на процедурите за добавен капацитет за...

Слави Трифонов ще води две листи на „Има такъв народ“

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав (Слави) Трифонов ще...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg