Членовете на БСП искат писмено споразумение с ИТН (СНИМКИ)

Въпросът е, че всички партньорства си имат цена…

Views 30971
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Членовете на Националния съвет на БСП се събраха, за да обсъдят резултатите от консултациите с „Има такъв народ“ и да вземат решение дали да подкрепят предложеното от тях правителство. На влизане в централата на „Позитано“ 20 Янаки Стоилов коментира, че НС на БСП дължи и на членовете, и на избирателите на партията споразумение с ясни и конкретни ангажименти за определен срок като условие за подкрепа на кабинета. Това обаче трябва да залегне в официално споразумение, а не като изявление в точки.

За около месец ръководството на партията извървя дълъг път – от сериозни критики към „Има такъв народ“ до 90% съвпадение на програмите, ние се чувстваме уважени партньори и сега влизам вътре да разбера каква е цената – така Кирил Добрев коментира подкрепата за ИТН от страна на БСП, съобщи репортерът ни на място Тодор Стефанов.

Калоян Паргов коментира и че е даден мандат за разговори с политическите сили, с които по отношение на приоритети за бъдещо правителство са имали допирни точки. „Чутото от медиите не е достатъчно, трябва да се чуе дали ще има подписано споразумение, на базата на което да се обосновава дали да има подкрепа – да видим дали има червени линии, които ще поставим и които ще са разграничителни, ако тези въпроси са част от въпросите в парламентарна зала – например мажоритарен вот, АЕЦ „Белене“, 1 лев субсидии„, добави той.

Паргов уточни, че това са все решения на БСП, но с цел да има стабилно правителство може тези въпроси да се оставят настрана. „Въпросът е, че всички партньорства си имат цена, въпросът е да видим каква е цената, а решението, което ще вземем след малко… какво правим оттук- нататък… има доста варианти, като чуя всички аргументи, ще взема решение„, поясни той.

Очевидно, че за БСП нови избори са лош вариант, въпросът е цената на подкрепата на ИТН. Звучат познати неща за левицата, но обикновено при споразумението – писаното остава, говоренето отлита. ИТН искаха и друго правителство, днес не искат, утре искат – това е въпрос на разговори, заключи Паргов.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Инж. Иван Станчев е новият изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД

Новият изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД е инж. Иван Станчев. Назначението му стана с решение на Съвета на директорите (СД) на „Автомагистрали“ ЕАД. Досега той бе член на Съвета на директорите. Председател на Съвета на директорите продължава да бъде Десислава Христова, а досегашният изпълнителен директор инж. Валентин Вълков, негов член. […]