https://www.gerb.bg/bg

БСП уверени, че могат да касират избора на Васил Терзиев за кмет на София (СНИМКИ/ВИДЕО)

От 313 секции в София които са проверени, само в 13 не е имало грешни изборни протоколи при местните избори през октомври. Това е установила съдебната експертиза, поискана от БСП-София, обявиха от партията на брифинг в централата си на столичната улица „Леге“.

За нас реалният резултат се различава от официалния. (…) На местните избори бяхме сами срещу всички, няма да позволим нашата победа да бъде открадната с манипулации и машинации„, отсече председателят на БСП-София Иван Таков.

1/6 от секциите в столичния град е обхванала въпросната експертиза, като въз основа на вече публичните резултати обхватът на проверката е разширен и ще обхване всички СИК-ове.

Не казваме в каква посока са недействителните гласове, за единия или другия кандидат. За нас е важно, че в крайна сметка на тези избори не е решавал избирателят, а други хора„, заяви на свой ред общинският съветник от БСП и кандидат на партията за председател на общинския съвет Диана Тонова.

Иван Таков на свой ред добави – ако вече излезлите публично данни се мултиплицират, то е напълно реалистично изборите да бъдат оспорени успешно.

Ваня Григорова, снимка: БГНЕС

Коментар бе даден и по актуалните въпроси, касаещи Столична община. По думите на Ваня Григорова злополучната работна среща, проведена миналия петък и посветена на бюджетната рамка на града за 2024, е била осуетена не поради това, че общински съветници са я снимали въпреки предварителната уговорка видео да няма, а поради това, че кметът Терзиев е избягал, притеснен от случващото се или по-точно – неслучващото се.

Няма време за шикалкаване, излезте от землянките„, добави по въпроса Иван Таков.

Григорова продължи с опасенията си – на първо място порочен модел било това, че основното перо от приходите на общината е данъкът от сделки с имоти, което било неустойчив модел.

На второ – макар и да е донякъде позитивно, че се предвижда т.нар. „граждански бюджет“ за кварталите (по 200 000 лева, които да бъдат разходвани след решение на гражданите – бел.ред.), то в случая пак имало дискриминация – не можело да се дават едни и същи пари както и на централните квартали, така и на крайните, които имат нужда от много по-съществени инвестиции, подчерта Григорова. Третата й критика бе подобна на тази, изказана преди дни от ГЕРБ – обещаните 40 милиона за заплати на служителите от градския транспорт не били предвидени в бюджета, а аргументът, че те щели да дойдат от повишение на приходите от превозни документи, не бил реалистичен.

Снимка: БГНЕС

Това е абсолютно невъзможно, това може да се постигне единствено с увеличение на цената на билетите и картите. Особено тревожно е и това, че няма средства, предвидени за закупуване на подвижен състав, което е огромен проблем„, подчерта Григорова.

Парите за култура също бил и недостатъчни, продължиха с критиките социалистите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Байдън: Тръмп иска реванш, а не да води Америка

Кандидатът на републиканците води агресивна кампания

Терзиев и Бонев с план как да възстановят лифтовете на Витоша

След ГЕРБ, днес пресконференция по темата с лифтовете на...

„Скай“: „Касапинът от Техеран“ има страховита репутация

Мнозина се страхуват от нестабилност в региона

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Руснак е осъден на 25 години за палеж на наборна служба

Съд в Сибир осъди местен жител на 25 години...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg